In Memoriam Mircea Albulescu. "Aștept moartea, sunt tot mai aproape de ea, e cea mai grea așteptare"

245

Articole de la același autor

Trupul neînsuflețit al lui Mircea Albulescu va fi depus, sâmbătă, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național București, apoi va fi dus la Capela de la Cimitirul Reînvierea, iar duminică va avea loc înmormântarea, la ora 14.


Pe numele său real Iorgu Constantin V. Albulescu, Mircea Albulescu s-a născut la 4 octombrie 1934, în București, și a fost actor, profesor universitar (doctor în Arte), publicist, poet, prozator și membru al Uniunii Scriitorilor, potrivit Wikipedia.


Ultima întâlnire a publicului constănțean cu marele actor s-a petrecut în urmă cu aproape trei ani - mai 2013, cu prilejul turneului spectacolului "Bădăranii". "Nu numai un actor, dar și un om deosebit, care se simțea foarte răsfățat la Constanța de fiecare dată când venea la Casa de Cultură", ne declara, vineri, directorul Gheorghe Ungureanu. 


Mircea Albulescu a jucat în sute de piese pe scenele Teatrului Municipal din București, Teatrului de Comedie și Teatrului Național din București și a avut peste 70 de roluri în film. 


Poate puțini știu că a publicat și volume de versuri, purtând titlurile "Vizite", "Pajura singu-rătății", "Fluture în lesă de aur", "Clanțe", "Ultimele noduri", dar și proză: "Bilete de favoare", "Baraka" și "Bazar sentimental".


Într-o recentă emisiune la tv, Mircea Albulescu declara: "Aștept moartea, sunt tot mai aproape de ea, e cea mai grea aștep-tare. Soția mea a încetat din viață acum câțiva ani, dar de ceva vreme o simt tot mai des prin casă, mă ceartă adesea, că sunt dezordonat, că de ce pun aia colo sau dincolo. Poate că e tot mai prezentă pentru că mă apropii și eu de lumea de dincolo, de lumea ei. E bine în viața asta, ca actor, să dispari când trebuie, cât ești pe val". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 25 Noiembrie 2014
Stire din Cultură-Educație : Veste proastă despre Mircea Albulescu
Vineri, 14 Iunie 2013
Stire din Cultură-Educație : Mircea Albulescu se retrage
Pagina a fost generata in 0.597 secunde