In Memoriam Ionel Mătăsăreanu, la Muzeul de Artă

221
In Memoriam Ionel Mătăsăreanu, la Muzeul de Artă - ionelmatasareanu5-1455730906.jpg

Articole recomandate

Astăzi, de la ora 12, Muzeul de Artă din Con-stanța îi invită pe constănțeni la o expoziție-eveniment in memoriam Ionel Mătăsăreanu (23 martie 1929 - 10 ianuarie 2015).

Expoziția de pictură reunește aproximativ o sută de lucrări din toate perioadele de creație ale acestui pictor boem al Mării Negre, care în anul 2002 a primit titlul de cetățean de onoare al Constanței. Printre marine, flori, portrete și compoziții, este expus și portretul lui Ionel Mătăsăreanu, realizat de cunoscutul artist Traian Brădean (1927-2013), care i-a fost coleg de facultate, la Institutul de Arte Plastice "Nicolae Grigorescu" din București. Expoziția este cu vânzare, lucrările având prețuri cuprinse între 300 și 1.200 de euro.

O parte dintre lucrări au fost deja expuse în ultima expoziție a lui Ionel Mătăsăreanu, deschisă în ianuarie 2014, la Muzeul de Artă, sub titulatura "Țărmuri însorite". Maestrul fusese convins, după îndelungi și dese ezitări, să expună la Constanța la 13 ani distanță față de expoziția precedentă.

Expoziția "Țărmuri însorite" a fost deschisă pe 15 ianuarie, de Ziua Culturii Române și de ziua lui Mihai Eminescu, poetul preferat al lui Ionel Mătăsăreanu. De altfel, în expoziția preponderent dedicată marinelor se afla o lucrare dedicată lui Eminescu, alături de un portret al mamei lui Ionel Mătăsăreanu, precum și o reprezentare a lui Iisus Hristos arătându-se pelerinilor din Emaus. La vernisaj, maestrul a primit Medalia de Aur a Constanței.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.281 secunde