"In Memoriam Ioan Popișteanu"

217

Articole recomandate

Biblioteca Universitară "Ioan Popișteanu" și Facultatea de Litere din cadrul Universității "Ovidius" au organizat, sâmbătă, evenimentul "In Memoriam Ioan Popișteanu".

Nume de referință al culturii dobrogene, Ioan Popișteanu a fost director al bibliotecii universitare timp de peste patru decenii, a pus bazele și a dezvoltat un fond de carte cuprinzând peste 300.000 de titluri, colecții de mare valoare, carte veche și incunabula (Cazania lui Varlaam, Noul Testament de la Bălgrad, prima Enciclopedie românească în trei volume ș.a.), 150 de titluri fundamentale, 1.000 de ediții princeps cu autografe.

Ioan Popișteanu a fost membru în grupul de inițiativă care a fondat Universitatea "Ovidius" după 1989, un apropiat colaborator al primului prefect al Constanței după Revoluție și al primului rector al acestei universități după înființarea instituției, profesorul Adrian Rădulescu.

Personalitate complexă care a îmbinat iubirea de carte cu pasiunea pentru sport, deopotrivă cărturar și om de acțiune, Ioan Popișteanu rămâne o figură luminoasă și spirituală, regretat și omagiat de întreaga comunitate academică constănțeană.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1626 secunde