In memoriam academician Șerban Papacostea

175

Articole de la același autor

Cadrele didactice ale Facultății de Istorie și Științe Politice își exprimă profundul regret cu privire la decesul academicianului Șerban Papacostea, director onorific al Institutului de Istorie "N. Iorga" al Academiei Române, Doctor Honoris Causa al Universității "Ovidius" din Constanța din anul 2006, profesor asociat al Facultății de Istorie și Științe Politice (1996-2006), dar și colaborator în cadrul proiectelor și conferințelor organizate de către instituția noastră.

"Cultura română suferă o grea pierdere, academicianul Șerban Papacostea întruchipând, în același timp, excelența în cercetarea Evului Mediu românesc, prin lucrări publicate în țară și străinătate ce nu lipsesc din nicio o bibliografie specifică epocii, dar și calitatea de creator de școală istorică, prin noile abordări propuse și prin sprijinul oferit generațiilor succesive de cercetători.

Academicianul Șerban Papacostea reprezenta și ultimul simbol al Lumii Vechi, pre-comuniste, marcată de sentimentul libertății și al excelenței în cultură", a declarat decanul Facultății de Istorie și Științe Politice, conf. univ. dr. Emanuel Plopeanu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.384 secunde