În ce licee din Constanța au rămas locuri libere pentru a doua etapă de admitere

1363
2
În ce licee din Constanța au rămas locuri libere pentru a doua etapă de admitere - admitere-1374420948.jpg

Articole de la același autor

La mijlocul acestei săptămâni, pe 25 iulie, este programată cea de-a doua repartizare computerizată a candidaților rămași nerepartizați.

Astăzi este programată completarea fișei de opțiuni de către candidații care au fost respinși la liceele și clasele care organizează probe de aptitudini, dar și de către cei care nu au participat la prima repartizare sau cei rămași nerepartizați după prima etapă a admiterii din cauza completării greșite a ordinii opțiunilor.

La învățământul vocațional au mai rămas libere trei locuri la muzică, respectiv nouă la coregrafie, în cadrul Colegiului Național de Arte "Regina Maria". La Liceul cu program sportiv "Nicolae Rotaru" mai există 10 locuri și alte cinci la Seminarul Teologic Ortodox "Sfântul Cuvios Dionisie Exiguul". În județ, mai sunt 21 de locuri la Colegiul Național "Kemal Ataturk", de învățători-educatori, respectiv de teologie musulmană, iar pentru sportivi alte 20 de locuri la Mangalia ("Ion Bănescu"), la Ovidiu ("Ion Podaru") și la Năvodari ("Lazăr Edeleanu").

Consultând statistica Inspectoratului Școlar Județean Constanța, cu privire la locurile rămase libere în a doua etapă de admitere, am constatat că cele mai multe, în municipiul Constanța, se găsesc la două unități: Liceul Tehnologic "C.A. Rosetti", unde pentru trei specializări - electric, turism și alimentație, mecanică - sunt disponibile 82 de locuri, la fel ca și la Colegiul Tehnic "Tomis", specializările construcții, instalații și lucrări publice și mecanică. Urmează, cu 73 de locuri, Liceul Tehnologic "Dimitrie Leonida" Constanța, la specializările electric, electronică-automatizări, mecanică. Colegiul Tehnic "Pontica" mai are 53 de locuri libere, la specializările comerț, turism și alimentație, agricultură, Liceul Tehnologic "Gheorghe Duca" - 50 de locuri la electronică-automatizări și mecanică, alte 43 de locuri la Colegiul Tehnic "Vasile Pârvan", specializările fabricarea produselor din lemn și protecția mediului, Liceul Tehnologic "Ioan N. Roman" - 20 locuri (electric), Colegiul Comercial "Carol I" - 12 locuri (turism și alimentație/bilingv).

Dacă și la această a doua repartizare vor rămâne candidați nerepartizați, o a treia etapă este prevăzută de metodologie pe 5 și 6 septembrie, când va avea loc repartizarea absolvenților clasei a VIII-a care nu au participat la nicio repartizare ori nu au fost repartizați în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de meto-dologie sau care și-au încheiat situația școlară ulterior etapelor anterioare.

Comentează știrea

Mitingica Spataru
22 iulie 2013
Normal

Pai la Rosetti si la Tomis rezulta ca exista niste directori fenomenali. Asa sunt de buni ca pun scolile pe butuci. Acum profesorii precis raman fara ore. Nici nu au de unde sa mai ia ca s-au vandut de mult orele si posturile vacante. Ce vor face acesti directori? Vor fi decorati pentru merite deosebite. Si ii va durea in coturile lor tocite de atata carte acumulata. Dar ei nu sunt prea vinovati. Ei sunt din aceia care o duc bine in orice regim. Vinovati sunt aceia care ii catara in astfel de functii. Au vuit ziarele ca a fost demis Purcarea, ca era spagar, ca facea, ca dregea. Pai fiecare are un interes. Ala care da vrea un post, o functie s-o plimbe prin oras, o scoala buna pentru copilul lui, sa treaca odrasla clasa, ala care ia vrea si el nunta la vreun copil, sa plateasca rate la masini, sa plateasca la randul lui si el functia ocupata si uite asa functioneaza motorul economiei. Deci, ei au obtinut niste functii si se joaca acum cu ele pana vin altii sau pana isi da seama cine i-a pus ca sunt complet incompetenti.

Cadru didactic
22 iulie 2013
Inspector general incompetent -directori incompetenti

Mult-prea-proslavitul general a aprobat planul de scolarizare pentru liceele din Constanta.Halal aprobare! Directorii ,chiar si Nica Elvira prietena PDL-ista a generalului, a propus nerealist un plan de scolarizare supradimensionat. INCOMPETENTILOR !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.4168 secunde