În atenția cadrelor didactice. Cu ce modificări importante vine concursul de titularizare 2015

2073
1
În atenția cadrelor didactice. Cu ce modificări importante vine concursul de titularizare 2015 - titularizare-1427314436.jpg

Articole de la același autor

Zilele acestea, pe site-ul Ministerului Educației au fost afișate modelele de subiecte pentru concursul de titularizare ce urmează a avea loc pe 15 iulie, subiect ce au cunoscut o modificare majoră pentru sesiunea de anul acesta. 


Poate fi chiar o veste bună pentru candidații care, anul trecut, s-au retras din timpul concursului, invocând motive de boală, dar recunoscând la ieșire că la limba română au fost de-a dreptul grele subiectele. 


În primul rând, trebuie spus că modificările aduse Legii educației naționale printr-o ordonanță de urgență, cu nr. 49, a schimbat metodologia de organizare a concursului de titularizare. 


Așadar, concursul nu va mai fi organizat la nivelul unității de învățământ cu personalitate juridică, ci printr-un concurs național organizat de Inspec-toratul Școlar Județean Constanța. Doar unitățile private pot organiza propriul concurs. 


De asemenea, validarea concursului de titularizare se va face de către Inspectoratul Școlar, iar angajarea se va face de către directorul unității de învățământ pe baza deciziei de repartizare semnată de ISJ. Până acum, angajarea se făcea pe baza contractului individual de muncă încheiat cu directorul unității, cu aprobarea consiliului de adminis-trație al unității de învățământ. 


În ceea ce privește structura subiectelor, am aflat de la prof. Alina Codreanu, inspector resurse uma-ne, că nu vor mai fi preponderent axate pe didactica specialității, ci pe programă. La cele 10 puncte din oficiu se vor adăuga 60 de puncte pentru subiectele specialității și 30 de puncte din didactică. 


"Subiectul I și subiectul al II-lea cuprind itemi ce evaluează competențe din specializare/disciplina/disciplinele de concurs în concordanță cu pro-gramele specifice pentru concurs, în specialitatea postului didactic, aprobate prin ordin al ministrului Educației națio-nale. Subiectul al III-lea este centrat pe didactica/metodica predării disciplinei/disciplinelor de concurs", a declarat prof. Codreanu. 


Și pentru că deja se vorbește despre apariția unui al doilea concurs de titularizare, același inspector resurse umane ne-a declarat că, după concursul național din 15 iulie, care trebuie pro-movat obligatoriu cu nota 7, va urma repartizarea candidaților admiși, iar la începutul lunii septembrie, va exista un concurs județean, dar care se va adresa exclusiv suplinitorilor. 


Reamintim că, anul trecut, peste 200 de candidați s-au retras din cursa pentru posturile la catedră, alții 100 au ieșit din examen din motive personale sau me-dicale, iar un candidat a fost prins cu telefonul mobil și a fost dat afară din sală. În urma evaluării celor 737 de lucrări scrise din totalul de 740, trei lucrări au fost anulate, doar 395 de candidați au obținut note între 7 și 10, 222 de candidați au obținut note între 5 și 6,99, iar 120 de candidați au obținut note mai mici de 5 (cinci). 


Calendar titularizare 2015 
Între 11 și 19 mai, se primesc cererile de înscriere ale candidaților, care după verificare și avizare, vor fi validate, urmând ca, pe 26 mai, să fie afișate listele cu candidații înscriși și graficul de susținere a inspecțiilor la clasă, ce vor avea loc în perioada 27 mai - 26 iunie. Pe 15 iulie va avea loc proba scrisă, iar pe 24 iulie, afișarea finală a rezultatelor. 


Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3959 secunde