La Colegiul de Marină "Alexandru Ioan Cuza"

Important proiect european pentru viitorul absolvenților

314

Articole de la același autor

24 de elevi de la Colegiul Tehnic de Marină "Alexandru Ioan Cuza" din Constanța au beneficiat în anul școlar 2015-2016 de mobilități de formare profesională la liceul spaniol IES Politecnico Hermenegildo Lanz din Granada, în cadrul proiectului de mobilitate "Competențe tehnice pentru viitoarele locuri de muncă", proiect cofinanțat de Comisia Europeană prin programului Erasmus+.


Participanții au dobândit competențe noi la modulele din stagiile de pregătire practică, 12 elevi având calificarea Tehnician în instalații electrice în întreținerea instalațiilor electrice și 12 elevi având calificarea Tehnician electromecanic în circuite electronice, participând la formarea cu caracter aplicativ, într-un mediu intercultural, european. 


"Elevii au intrat în contact cu realitatea europeană, cu valorile morale spaniole precum corectitudinea, orientarea după excelență și mândria muncii și au conștientizat importanța înțelegerii altor culturi, dezvoltând astfel sentimentul de apartenență la valorile europene", afirma prof. Iolanda Mocanu, responsabil de proiect.


Cunoștințele, abilitățile, competențele dobândite de către participanți în domeniul lor de formare îi vor ajuta pentru continuarea studiilor într-o formă de învățământ superior, iar în activitatea profesională le va facilita adaptabilitatea la noile tehnologii și cerințe profesionale, precum și o mai bună inserție pe piața muncii.


"Proiectul contribuie la creșterea prestigiului școlii în comunitate, deoarece oferă posibilitatea dezvoltării prin practică a competențelor cerute pe piața muncii, proiectează un traseu educațional mai clar și mai sigur și contribuie la dezvoltare curriculară prin includerea unor activități practice realizate în perioada stagiului în activitatea continuă de laborator și instruire practică, ceea ce creează condiții pentru adaptarea programului de formare profesională la necesitățile pieței forței de muncă, și implicit la îmbunătățirea calității formării profesionale la Colegiul Tehnic de Marină «Alexandru Ioan Cuza»", afirma prof. Iuliana Negreț, directorul colegiului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5891 secunde