Important! Cum pot ajunge să studieze gratuit în America liceenii constănțeni

234
Important! Cum pot ajunge să studieze gratuit în America liceenii constănțeni - evaluarenationala134082686113544-1443619451.jpg

Articole de la același autor

În 2016 - 2017, aproximativ 800 de liceeni vor învăța în SUA în cadrul programului de burse FLEX, finanțat în totalitate de către Guvernul Statelor Unite și administrat de Biroul Educațional și Cultural (ECA) din cadrul Departamentului de Stat, cu finanțare de la Congresul SUA. Programul FLEX este sprijinit la nivel local de către cetățeni și licee din Statele Unite ale Americii ce găzduiesc, educă și sprijină liceeni fără a primi vreo compensație financiară.


Acest program își propune să ofere liceenilor din România ocazia de a trăi în cadrul unei familii americane și de a studia într-un liceu american pe parcursul anului academic 2016 - 2017.


Obiectivul programului este să promoveze înțelegerea reciprocă între cetățenii Statelor Unite și țările din regiune, pentru ca liceenii să învețe mai multe despre SUA și să le prezinte americanilor țările lor de origine.


Programul FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite in 1992, iar acum se află în cel de-al 24-lea an de existență, timp în care au fost oferite burse pentru mai mult de 24.000 de liceeni din Europa, Eurasia și Asia Centrală.


Competiția este deschisă liceenilor care îndeplinesc următoarele condiții cumulative: au cetățenie română, sunt născuți între 1 ianuarie 1999 și 15 iulie 2001, sunt actualmente în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a, studiază engleza în liceu, îndeplinesc criteriile pentru a obține viza SUA și nu au stat în State mai mult de trei luni în ultimii cinci ani.


Înscrierile se pot face online, până la data de 16 octombrie, la adresa https://ais.americancouncils.org/cgi-bin/WebObjects/AIR.woa/wa/login?brand=flex.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5824 secunde