Imaginația elevilor Școlii nr. 30 s-a dovedit infinită, precum spațiul

371
În urmă cu 22 de ani, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a luat hotărârea ca, în fiecare an, în perioada 4-10 octombrie, să fie celebrate două date importante: 4 octombrie - data lansării satelitului Sputnik 1, și 10 octombrie - data semnării „Tratatului privind principiile care guvernează activitățile statelor în explorarea și utilizarea spațiului cosmic, inclusiv luna și alte corpuri cerești”.

Conștienți fiind de atractivitatea acestui domeniu pentru generația viitorului, profesorii Școlii Gimnaziale nr. 30 „Gheorghe Țițeica” se alătură, de 13 ani, comunității internaționale pentru a celebra „World Space Week” / „Săptămâna Mondială a Spațiului Cosmic”.

După cum informează prof. Veronica-Diana Hagi, consilier de imagine, tema din acest an a fost „Femei în spațiul cosmic", iar coordonatoarea proiectului a fost bibliotecara Anca Moșoiu, care a propus ca toate activitățile din această instituție să fie reunite sub titlul „Femei visând la stele de milenii...”.

La nivelul claselor primare, școlarii au fost implicați în activități foarte variate, plecând de la descrierea „Spațiului la feminin” în cuvinte rimate și până la realizarea de machete cu sistemul solar, însoțite de curiozități despre spațiu, ori machete de rachete și costume de astronaut din materiale reciclabile. Elevii claselor gimnaziale au abordat tema spațiului cosmic în limba engleză, creând prezentări power-point, benzi desenate, texte originale cu personaje locuind planete imaginare.

De asemenea, toți elevii claselor V –VIII au creat desene în cadrul orei de educație plastică, folosind diferite tehnici de lucru: acuarelă, tempera, creioane colorate, tuș, creion, pentru a-și exprima astfel propria concepție despre spațiu.

„13 ani de proiect nu au fost cu ghinion. În primă instanță, pandemia părea că ne va restrânge sfera de activități, dar am găsit resursele necesare pentru a realiza, și în acest an, momente cât mai variate, pe placul elevilor. Aceștia sunt dornici de astfel de acțiuni, care îi lasă să zburde pe tărâmul imaginației. Ei visează să exploreze lumi mai mult sau mai puțin îndepărtate. Noi, adulții care îi formăm, trebuie să îi ajutăm să își îndeplinească visurile”, a declarat coordonatoarea proiectului, Anca Moșoiu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2551 secunde