€ 4.748
£ 5.4269
$ 4.1981

Mai multe ştiri online:

Ileana Ploscaru joacă în "Scaiul", la vârsta de 87 de ani

Ştire online publicată Vineri, 26 Ianuarie 2018. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Astăzi, începând cu ora 19.00, „Scaiul” se joacă, din nou, cu casa închisă, la Teatrul de Stat din Constanța. Regizorul spectacolului și traducătorul piesei lui Georges Feydeau este regretatul Ion Lucian, care i-a dat acest titlu piesei, întrucât în limba franceză, aceasta se numea „Lipitoarea”. 


Pe scenă, vor urca următorii actori: Dana Dumitrescu, Mihai Sorin Vasilescu, Cosmin Mihale, Adrian Dumitrescu, Ileana Ploscaru, Iulian Enache, Dan Cojocaru, Laura Iordan Adrian, Ana Maria Ștefan, Maria Lupu, Remus Archip, Alexandru Mereuță, Andrei Cantaragiu, Laura Crăciun, Gelu Ciobanu, Emil Băncilă, Dănuț Capră, Ion Mandache. Costumele au fost realizate de Luana Drăgoescu, iar decorurile, de Mihai Mădescu. 


Precizăm că actrița Ileana Ploscaru joacă acest rol cu doar câteva zile înainte de a împlini venerabila vârstă de 87 de ani. Despre doamna teatrului constănțean, colegii de breaslă spun că aceasta nu este doar profesor, mentor, dar mai ales un model de urmat pentru toți actorii teatrului, care înțeleg privilegiul de a juca alături de Ileana Ploscaru și învață de la ea disciplina, echilibrul, sacrificiul de sine pentru artă.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.8122 secunde