€ 4.7619
£ 5.507
$ 4.2322

Mai multe ştiri online:

Ileana Ploscaru joacă în "Scaiul", la vârsta de 87 de ani

Ştire online publicată Vineri, 26 Ianuarie 2018. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Astăzi, începând cu ora 19.00, „Scaiul” se joacă, din nou, cu casa închisă, la Teatrul de Stat din Constanța. Regizorul spectacolului și traducătorul piesei lui Georges Feydeau este regretatul Ion Lucian, care i-a dat acest titlu piesei, întrucât în limba franceză, aceasta se numea „Lipitoarea”. 


Pe scenă, vor urca următorii actori: Dana Dumitrescu, Mihai Sorin Vasilescu, Cosmin Mihale, Adrian Dumitrescu, Ileana Ploscaru, Iulian Enache, Dan Cojocaru, Laura Iordan Adrian, Ana Maria Ștefan, Maria Lupu, Remus Archip, Alexandru Mereuță, Andrei Cantaragiu, Laura Crăciun, Gelu Ciobanu, Emil Băncilă, Dănuț Capră, Ion Mandache. Costumele au fost realizate de Luana Drăgoescu, iar decorurile, de Mihai Mădescu. 


Precizăm că actrița Ileana Ploscaru joacă acest rol cu doar câteva zile înainte de a împlini venerabila vârstă de 87 de ani. Despre doamna teatrului constănțean, colegii de breaslă spun că aceasta nu este doar profesor, mentor, dar mai ales un model de urmat pentru toți actorii teatrului, care înțeleg privilegiul de a juca alături de Ileana Ploscaru și învață de la ea disciplina, echilibrul, sacrificiul de sine pentru artă.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
luni, 15 aprilie Foto : ANUNȚ DE LA ANM. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni 2801 vizite, 0 comentarii ANUNȚ DE LA ANM. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni
Economie
sambata, 13 aprilie Foto : Care este viitorul profesiei de navigator? 1363 vizite, 0 comentarii Care este viitorul profesiei de navigator?
Cultură-Educație
sambata, 13 aprilie Foto : Semnal de alarmă. „Învățământul profesional este înțeles greșit de părinți!“ 1027 vizite, 0 comentarii Semnal de alarmă. „Învățământul profesional este înțeles greșit de părinți!“
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.6888 secunde