Iată de ce s-a amânat "Maitreyi"

578
Iată de ce s-a amânat
Pe 27 martie, pe scena Casei de cultură din Constanța ar fi trebuit să se joace "Maitreyi", dar a fost amânat pentru 16 aprilie, întrucât în acea zi se va juca la Grand Cinema Digiplex din București.

Este pentru prima dată când romanul lui Mircea Eliade, "Maitreyi" și cartea scrisă ca un contra argument de către Maitreyi Devi, "Dragostea nu moare" se întâlnesc pe scena teatrului românesc și transpun nu numai o poveste de dragoste imposibilă, ci și două lumi diferite, exprimate subiectiv prin două puncte de vedere.

Romanul scris de Mircea Eliade este o semiautobiografie, cu acțiunea plasată în Calcutta, India anilor `30. Adevărata poveste începe atunci când el, sub pseudonimul Allan, și Maitreyi, fiica lui Narendra Sen, în a cărui casa locuiește, se îndrăgostesc și se logodesc pe ascuns. Diferențele culturale își spun cuvântul, iar toți vor încerca să îi despartă, începând cu tatăl fetei.

Revoltată de publicarea romanului fără acceptul ei, Maitreyi Devi a scris cartea intitulată sugestiv "Dragostea nu moare", ca un răspuns-replică, oferit după mai bine de 40 ani.

Spectacolul este o producție a Companiei de Teatru D`AYA, dramatizarea și regia aparținându-i regizoarei Chris Simion, iar rolul Maitreyi la 60 de ani este jucat de Maia Morgenstein.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 21 Martie 2012
Stire din Cultură-Educație : Tunelurile secrete ale Constanței
Miercuri, 21 Martie 2012
Stire din Cultură-Educație : Unde putem învăța limba norvegiană
Pagina a fost generata in 3.1629 secunde