Iată ce solicită un profesor tulcean ministrului Educației

632
1
Iată ce solicită un profesor tulcean ministrului Educației - profesor3-1640784362.jpg
Cadru didactic la Școala gimnazială „Gheorghe Banea” din Măcin, prof. Vladimir Dumitru solicită sprijinul sindicatelor și federațiilor din învățământ pentru a-i susține scrisoarea adresată ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, prin care dorește revenirea la structura inițială a anului școlar 2020-2021.

„Domnule ministru:

- în calitate de profesor

- având în vedere că deja am intrat în valul al 5-lea al pandemiei,

- ținând cont de decizia total eronată a revizuirii calendarului anului școlar prin Ordinul din noiembrie conform căreia s-a ciuntit vacanța de iarnă, s-a eliminat vacanța intersemestrială și că elevii vor fi suprasolicitați în intervalul 3 ianuarie - 15 aprilie 2022,

- ținând cont de faptul că acele ore pierdute în vacanța forțată trebuie recuperate în «fizic» cât mai mult cu putință dar într-un mod EFICIENT!...

VĂ SOLICIT să luați în discuție cu colegii din Minister, în această zi, posibilitatea revenirii la structura anului școlar 2020 - 2021, dar cu finalizarea anului școlar în 17 iunie 2022 pentru clasele p-7, 9-11 și 10 iunie pentru clasa a 8-a!

O precizare suplimentară: argumentul nemodificării datei examenului de Evaluare Națională nu este solid, acest examen putând fi susținut în perioada 20-22 iunie, fără a avea un impact negativ, dacă decizia ar fi adoptată până la data de 31 decembrie 2021!”.

Asta după ce același profesor, la începutul lunii noiembrie, venea cu un alt argument. „Noi, profesorii de gimnaziu și liceu, vom veni «cu drag și spor» la școală pe 3 ianuarie 2022 pentru a recupera una din cele două săptămâni pierdute prin vacanța forțată! Întrebare: Ce eficiență va avea acea «recuperare» în situația în care va fi un absenteism masiv al elevilor în acea săptămână, dat fiind că, dacă suntem realiști, sunt și cele două mari sărbători: Boboteaza și Sf. Ion la care mulți români nu vor renunța!?

Și uite așa irosim timp și nervi pentru că unii nu gândesc și decid strict contabilicește, ceea ce aici chiar nu era cazul!”. 

 

Comentează știrea

Ana
29 decembrie 2021
Structura anului școlar

Ma intreb, cum am rezistat generația ‘50 cu trei trimestre ? Trimestrul doi începea pe 5 Ianuarie si ținea pana in Aprilie , neavând vacanța de Paste si am supraviețuit?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2921 secunde