Iată când va avea loc ediția a XII-a a manifestării "HÂRȘOVA-CETATE OTOMANĂ"

176
Iată când va avea loc ediția a XII-a a manifestării

Articole de la același autor

Uniunea Democrată a Turcilor din România, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța și Primăria orașului Hârșova organizează în data de 13 mai 2017 cu începere de la orele 10,00, ediția a XII-a a manifestării intitulată generic HÂRȘOVA-CETATE OTOMANĂ.

Anul acesta acțiunea se va desfășura sub forma unui colocviu dedicat istoriei medievale a ținutului dintre Dunăre și Mare, în care se va regăsi, firesc, și istoria cetății de la Hârșova.

Sunt invitați, excelența sa Uygur Mustafa Sertel, Consulul General al Republicii Turcia la Constanța, domnul Iusein Ibram, Deputat în Parlamentul Romaniei, domnul Traian Cliante, director general al muzeului de istorie din Constanța, domnul Viorel Ionescu, Primarul orașului Hârșova, membrii ai comunității turce locale, profesori, elevi.

La colocviu, având ca temă Repere ale istoriei medievale între Dunăre și Mare, participă dr. Aurel-Daniel Stănică, Institutul de Cercetări Eco -Muzeale Tulcea, Daniela Stănică, profesor la Liceul teoretic ,,Ion Creangă" Tulcea, președinte al Asociației PRONOVIODUNUM Tulcea, Traian Cliante, Director general, dr. Gabriel Custurea, dr. Cristina Paraschiv Talmațchi; dr. Gabriel Talmațchi, Aurel Mototolea de la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța. Moderatorul discuțiilor va fi dr. Constantin Nicolae de la Muzeul Carsium Hârșova.

Partea a doua a acțiunii este dedicată vizitării monumentelor: cetatea, necropola otomană și Geamia de la Hârșova, obiective înscrise pe Lista Monumentelor Istorice din Romania, precum și a Muzeului Carsium

12:22

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8334 secunde