Și-au deschis propria afacere printr-un proiect european

232

Articole de la același autor

 Printre numeroasele proiecte europene al căror beneficiar este Universitatea "Ovidius" din Constanța, zilele acestea s-a încheiat cel intitulat "Model «meșteșugit» de formare și ocupare în regiunea Sud Est". 


Șomeri, persoane inactive, persoane ocupate în agricultura de subzistență, persoane în căutarea unui loc de muncă, angajați și manageri din mediul rural au beneficiat de modelul "meșteșugit" de formare și ocupare dezvoltat în Regiunea Sud Est. 


După ce au participat la sesiunile de informare și consiliere profesională, participanții au avut posibilitatea, în funcție de abilitățile, competențele, profilul și potențialul lor, să participe la cursuri de dezvoltare competențe antre-prenoriale, competențe sociale și civice, asistent relații publice și comunicare, recepționer, meșteșuguri tradiționale precum modelator ceramică, împletitor papură sau țesător manual. 


"Prin proiect, s-au creat și pus în funcțiune 23 de motoare care să dinamizeze dezvoltarea rurală non-agricolă în regiunea Sud-Est în mod sustenabil", a afirmat managerul de proiect conf. univ. dr. Nicoleta Ramona Bundă. 


Dintre persoanele selectate în grupul țintă, opt s-au implicat ca persoane resursă în cadrul proiectului sprijinind activitățile de formare practică în meșteșuguri, iar alte peste 30 de persoane s-au angajat în activități non-agricole. 23 dintre cei care au participat la cursurile de meșteșuguri sau la cursurile de dezvoltare competențe antreprenoriale și-au deschis propriile afaceri desfășurând activități meșteșugărești, activități de turism și turism ecologic, cicloturism, plimbare cu caiacul, activități de mentorat cu copiii, comerț cu agricole textile sau diverse alte servicii la nivelul comunității în care se află. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5797 secunde