Hram la Biserica Greacă din Constanța

447
Hram la Biserica Greacă din Constanța - hramlabiserica-1598365655.jpg

Articole de la același autor

Creștinii ortodocși îl cinstesc, mâine, 27 august, pe Sfântul Mucenic Fanurie. Potrivit reprezentanților Arhiepiscopiei, acesta este cel de-al doilea hram al Bisericii Grecești din Constanța, primul fiind Schimbarea la Față. Cu acest prilej, mâine, de la ora 8.30, IPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie în acest lăcaș de cult.

Sfântul Mucenic Fanurie este un sfânt grec, cinstit de către comunitatea greacă din Constanța încă din secolul al XIX-lea. Nu se cunoaște cu exactitate locul și perioada în care a trăit Sfântul Fanurie, dar este reprezentat într-o icoană din secolul XIV, descoperită printre ruinele unei biserici din insula Rhodos. Cultul său este foarte răspândit în rândul grecilor, fiind considerat sfânt făcător de minuni.

"O istorisire amintește că, prin anul 1500, niște păstori au descoperit o peșteră luminată de o flacără. Înainte de a se întoarce la casele lor, au ajuns, cu efort, în râpa unde se afla peștera, iar acolo au găsit moaștele sfântului și o piele de animal pe care îi era povestită viața", au precizat reprezentanții Arhiepiscopiei. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4196 secunde