"Hour of Code", la Colegiul Economic Mangalia

319
1

Articole de la același autor

Până luni, 14 decembrie, la Colegiul Economic Mangalia, se desfășoară activitatea "Hour of Code" (Ora de Programare), unul dintre cele mai mari evenimente de educație din lume.

Activitatea reprezintă o introducere în programare creată special pentru a arăta că oricine, indiferent de vârstă și de cunoștințe, poate învăța măcar bazele programării.

Timp de o săptămână, peste 150 de elevi ai Colegiului Economic Mangalia parcurg tutoriale animate, interactive și distractive, cu ajutorul cărora învață să scrie linii de cod chiar în sălile de clasă, sub îndrumarea profesoarelor Alina Dumitru și Elena Cristina Chirilă.

Săptămâna 8-14 decembrie este cunoscută la nivel mondial drept săptămâna educației în științele calculatoarelor sau Computer Science Education Week. În această săptămână, elevii au posibilitatea să afle că programarea este un limbaj accesibil oricui, că nu necesită cunoștințe matematice avansate, ci mai degrabă logică și structură în gândire. 

Comentează știrea

Marin
11 decembrie 2015
Sa invete si sa plece la bine

E foarte util ca tinerii sa deprinda asa ceva ca apoi sa poate parasi lejer Mangalia,fara sa priveasca in urma la un oras sortit unui viitor sumbru. Tinerii trebuiesc salvati,nu trebuiesc sa fie sacrificati aici,au un viitor de care cei de azi nu trebuie sa aiba ocazia sa-si bata joc.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5511 secunde