Horațiu Mălăele deschide stagiunea la Casa de Cultură din Constanța

Duminică, 25 August 2013, 19:11
423
Toamna aceasta, Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța pregătește nu numai multe surprize pentru spectatorii constănțeni, dar și o premieră națională. 

Directorul Casei de Cultură Constanța, Gheorghe Ungureanu, a declarat, pentru "Cuget Liber", că este în tratative cu impresarii trupelor care aduc pe 9 noiembrie, la Sala Palatului, povestea pe gheață "Peter Pan": "Îmi doresc foarte mult să le fac o bucurie și copiilor constănțeni și cel mai probabil vom reuși să aducem, tot pe 9 noiembrie, frumoasa poveste a lui Peter Pan pe scena Casei de Cultură din Constanța".

Până atunci, stagiunea se va deschide pe 7 octombrie, cu o comedie în care râsul capătă gustul sărat al lacrimilor - "Cafeneaua", cu Horațiu Mălăele, Dana Dogaru și Emilia Popescu în distribuție. O bufonadă amară, ce ne propune să cunoaștem povestea simplă a unei familii americane: Louise și Wally Murdock (văzuți la 30, 50 și 70 de ani). Un spectacol despre viață, iubire, trădare și singurătate, un spectacol al tuturor, dar mai ales al sufletelor anonime, pustiite de necazuri aparent banale. Biletele au fost puse în vânzare cu prețurile de 60 lei și 80 lei.

Și pentru concertul "Cât de departe" al trupei "Holograf", programat pe 11 octombrie, au fost puse în vânzare bilete cu prețuri între 150 lei și 80 lei.

Pe 12 octombrie, revin în atenția nostalgicilor muzicii anilor 80 membrii trupei Bad Boys Blue. Prețul biletelor la concert va fi cuprins între 100 lei și 150 lei.

Teatrul Metropolis readuce, pe 14 octombrie, spectacolul "Bădăranii", în regia lui Dan Tudor, după care, pe 16 octombrie, maestrul Tudor Gheorghe își dă întâlnire cu admiratorii săi din Constanța într-un nou concert care se va vinde ca pâinea caldă.

Pe 18 octombrie, trupa de aerobic a Clubului Sportiv Farul va urca pe scena Casei de cultură, iar pe 29 octombrie, Horia Brenciu va oferi un concert "cu dedicație".

Luna octombrie se încheie cu un spectacol oferit de două legende ale teatrului românesc: Ion Caramitru și Horațiu Mălăele. Amintirea vremurilor trecute este adusă în scenă de un Caramitru care recită răscolitor, imaginând, cu inteligență și ingeniozitate, răspunsuri pe măsură unui Horațiu Mălăele vulcanic, irezistibil și de un haz spumos, cei doi avându-i martori pe Shakespeare, Topârceanu sau Nichita. Dialogul este întregit de replicile muzicale pline de căldură și culoare ale violoncelistului Adrian Naidin. Spectacolul, diferit de fiecare dată, grație extraordinarei capacități de improvizație a acestor doi mari actori, se împletește perfect cu violoncelul și cu vocea lui Adrian Naidin. Aplaudat, deopotrivă, de publicul din București și din toată țara, spectacolul se joacă de fiecare dată cu casa închisă, atât în România, cât și în turneele din străinătate.

Luna noiembrie va debuta cu revenirea lui Ștefan Bănică Jr. pe scena constănțeană, iar surprizele vor continua la Casa de cultură.

"Am pregătit spectacole pentru toate gusturile și pentru toate vârstele și îi așteptăm pe spectatorii noștri cu mare drag începând cu luna octombrie" a conchis directorul Gheorghe Ungureanu.


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3261 secunde