"Hello, ne-am întors acasă" pune în valoare talentul actoricesc al elevilor

121

Articole de la același autor

Teatrul pentru copii și tineret "Magic", de la Cercul Militar Mangalia, prezintă sâmbătă, 7 octombrie, ora 15.00, premiera piesei "Hello, ne-am întors acasă", scrisă și regizată de scriitoarea Emilia Dabu, membră a Uniunii Scriitorilor din România, președintă a Clubului de Cultură și Artă "Solteris".

Cea de-a opta premieră a talentaților artiști reunește elevi de la școlile și liceele din Mangalia. Școala Gimnazială nr. 2, Școala Gimnazială nr. 5 "Gala Galaction", Școala Gimnazială nr. 3, Liceul Teoretic "Callatis", Liceul Economic, Liceul "Ion Bănescu".

Teatrul experimental "Magic" reușește să aducă în dar tinerilor, dragostea de cultură și artă, ei fiind invitați cu recitaluri de poezie și muzică la numeroasele lansări de carte ori expoziții de pictură ale Clubului Artelor "Solteris".

Micii magicieni sunt laureați ai concursurilor de teatru pentru copii, locale și naționale, unii dintre ei au publicat cărți, fiind și tineri olimpici, toți cu medii generale peste opt.

În noua piesă, regăsim o imagine a revenirii acasă a unei numeroase familii românești din țările europene în care sunt stabiliți pentru anumite perioade ale vieții: Italia, Franța, Anglia, Grecia, Spania. O regăsire a neamului Vultureștilor, mătuși, nepoți, verișori, verișoare, în jurul pomului de iarnă încărcat însă cu amintirile copilăriei. Fiecare se regăsește mai mult ori mai puțin, dar cu o mare bucurie în suflet că există un loc sigur pe pământ, păstrat de bunici unde se pot întoarce oricând. Premiera piesei devine, astfel, un eveniment în avanpremieră, dedicat Centenarului Marii Uniri.

Dintre alte piese, având ca eroi talentați copii și tineri din Mangalia, scrise de Emilia Dabu, amintim: "Școala genialilor părăsiți", "De ce să mai merg la școală", "Regina piraților cosmici", "Noi am salvat lumea poveștilor".

Scenografia piesei de teatru aparține Ramonei Opriș, iar sonorizarea lui Marius Chircu.

La eveniment participă invitați, reprezentanți ai Primăriei Mangalia, oameni de cultură, artiști, personalități care iubesc și sprijină evoluția spirituală a tinerei generații, cadre didactice de excelență. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 10 Octombrie 2013
Stire din Cultură-Educație : Premieră de teatru la Mangalia
Pagina a fost generata in 0.2744 secunde