Harry Tavitian colindă românii sâmbătă, la Ateneu

209
Harry Tavitian colindă românii sâmbătă, la Ateneu - ae0ab6d8be1aad8b3d9c6c332a32bddb.jpg
Sâmbătă, 19 decembrie, ora 19, iubitorii jazz-ului vor avea parte de un concert special de Crăciun, susținut de Harry Tavitian, la Ateneul Român.
În prima parte a concertului, în premieră în România, Ion Baciu Jr. și Harry Tavitian se vor întâlni pe scena Ateneului într-un recital la două piane. În program se află compoziții ale ambilor pianiști - blues și teme clasice de jazz.
În cea de-a doua parte a concertului, pianistul Harry Tavitian și percuționistul Cserey Csaba vor oferi publicului suita de colinde "Christmas Cantata".
În Cantata de Crăciun se întâlnesc colinde (fie arhaice românești - unele din colecția Béla Bartók - fie de tradiție bizantină, fie armenești) cu Negro-Spirituals afro-americane - una din formele muzicale primitive din care jazzul însuși s-a născut. Cantata a fost imortalizată la sfârșitul anului trecut și pe CD-ul "Birth".
După concertul de la Ateneu vor urma alte două concerte de Crăciun cu Harry Tavitian și Cserey Csaba la CoverClub Făgăraș, pe 20 decembrie și la Târgu Mureș, în Club Jazz&Blues, pe 21 decembrie. "Pentru mine e o coincidență extraordinară: acum 20 de ani, Revoluția m-a prins în turneu prin țară. Pe 21 decembrie urma să avem concert la Filarmonica din Târgu Mureș. În timp ce amplasam instrumentele au început să vină coloanele de manifestanți și să se tragă. Așa s-a terminat turneul nostru din decembrie 1989, cu un nou început pentru România. După douăzeci de ani va fi iarăși un turneu de Crăciun care se va încheia la Târgu Mureș. Sper că nu tot cu o Revoluție!", precizează Harry.
Concertul de sâmbătă încheie proiectul Institutului Cultural Român din acest an - "Teach Me Tonight cu Harry Tavitian".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6898 secunde