Haideți la Muzeul Militar! Instituția vă așteaptă cu o mulțime de surprize

220

Articole de la același autor

Atât turiștii, cât și constănțenii pot vizita, în această perioadă, Muzeul Militar Național "Regele Ferdinand I". La ora actuală, instituția de cultură adăpostește o serie de colecții de arme albe și de foc, din diferite perioade istorice, armament de artilerie, harnașament și uniforme originale, elemente de camuflaj militar și tehnică de transmisiuni, precum și documente sau obiecte personale ale militarilor dobrogeni.

Reamintim că acest muzeu a fost ridicat cu scopul de a prezenta evoluția artei militare din Dobrogea, aici putând fi admirate și fotografii care surprind militarii în diverse momente și situații din timpul războiului, în tranșee, în atac, aprovizionare sau retragere. Expozițiile sunt organizate cronologic, începând cu expunerea basoreliefului de la Mărășești din anul 1917, din timpul primului război mondial, când și-au pierdut viața în jur de 5.000 de soldați dobrogeni și până în sec. al XX-lea.

Având în vedere situația epidemiologică în care ne aflăm la acest moment, vizitarea muzeului, dar și a parcului militar se face conform normelor în vigoare, cu distanțare socială, grup restrâns de persoane, pentru ca vizitatorii să nu se intersecteze unii cu alții. În plus, ne-a declarat directorul muzeului, Costin Scurtu, poate fi vizitată expoziția permanentă "Arta Plastică versus Arta Militară", care, a precizat specialistul, este un concept unic în Europa. "De ce unic? Pentru că aici prezentăm o expoziție de pictură, o frescă de mari dimensiuni, machete, miniaturi, uniforme de gală, față în față cu evoluția artei militare, care atunci când este folosită să distrugă încetează să mai existe", a precizat directorul.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0758 secunde