Haideți în podul Muzeului de Istorie!

192
Haideți în podul Muzeului de Istorie! - 10muzeuldeistoriesiarheologie139-1535877967.jpg

Articole de la același autor

Dacă nu ați urcat până acum în podul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, astăzi aveți ocazia s-o faceți. Cu ocazia celei de-a treia ediții a Festivalului Internațional de Teatru Independent de la Constanța, aveți această posibilitate, căci instituția se alătură revoluției culturale și găzduiește, pentru o zi, cinci spectacole.


Astfel se va scrie o nouă pagină de istorie teatrală la Constanța, pentru că istoria și teatrul și-au început drumul împreună, încă de la începuturile omenirii, când primele manifestări teatrale au putut fi identificate în riturile tribale. În Antichitate apar marii teoreticieni ai teatrului, după ale căror învățături ne ghidăm și astăzi. Mai mult decât atât, în cetatea antică Tomis există un amfiteatru și au existat o colonie de actori și o trupă de gladiatori. Așadar, ce loc poate fi mai potrivit pentru teatrul independent decât o întoarcere la origini și o redinamizare energetică a prezentului printre mărturiile prețioase ale trecutului?


Sunteți invitați așadar, la muzeu, unde de la ora 13.00 va putea fi vizionată piesa "Fata din curcubeu" (Teatrul de Artă București), apoi, la 15.00 "Ghici cine intră pe fereastră", o producție Iulia Cristescu. De la ora 17.00 puteți vedea care este "Mersul trenurilor" ( o producție Andrei Adam), iar de la ora 19.00 va avea loc piesa "Constelații", tot în interpretarea actorilor de la Teatrul de Artă București. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8063 secunde