Guvernul "se îmbracă" în albastru în semn de solidaritate față de persoanele cu tulburări de autism

191
Guvernul

Articole recomandate

Palatul Victoria va fi luminat în albastru în această seară, începând cu ora 20, pentru a marca Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, declarată printr-o rezoluție adoptată de Adunarea Generală a Națiunilor Unite, în 2007.


Guvernul României se alătură astfel instituțiilor publice, organizațiilor neguvernamentale și tuturor celor care promovează acțiuni de conștientizare a acestei tulburări și de sprijinire a persoanelor cu tulburări din spectrul autismului.


De asemenea, astăzi, a fost semnat un Protocol de colaborare între Ministerul Sănătății, Ministerul Educației Naționale, Ministerul Finanțelor Publice și Casa Națională de Asigurări de Sănătate, care are ca scop dezvoltarea și implementarea unor programe destinate îmbunătățirii accesului persoanelor diagnosticate cu tulburări de spectru autist la servicii integrate de sănătate, sociale și de educație. Protocolul semnat astăzi creează premisele pentru alocarea de fonduri necesare să asigure fiecărei persoane diagnosticată cu tulburare de spectru autist accesul săptămânal la 5 ore de terapie complementară actului medical, oferită de specialiști în psihoterapie si psihopedagogie specială. 


De asemenea, se pun bazele pentru organizarea și desfășurarea unui program de instruire a cadrelor didactice, consilierilor școlari, asistenților sociali din sistemul educațional pentru a oferi condițiile unei mai bune integrări a copiilor în societate. Un alt program ce va fi dezvoltat în perioada următoare este destinat celor care au în grijă copiii diagnosticați cu tulburări de spectru autist, pentru a putea oferi șanse reale de dezvoltare a abilităților sociale persoanelor care suferă de această afecțiune.  


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2197 secunde