Grijă mare la lista posturilor publicată de IŞJ Constanța! Candidații la Titularizarea 2021, în încurcătură

5717
Una dintre cele mai importante etape din viața la catedră a unui profesor o constituie titularizarea, pentru că ea reprezintă un pas spre „liniștea” viitorilor ani școlari, în cazul în care candidatul are șansa de a se angaja pe perioadă nedeterminată.

În așteptarea rezultatelor inițiale ale probei scrise a concursului național de ocupare a posturilor didactice, care vor fi afișate până pe 27 iulie, candidații la Titularizarea 2021 încearcă să-și găsească, deocamdată teoretic, o unitate de învățământ cât mai aproape de domiciliu, evident.

Iar pentru asta au nevoie de lista actualizată a posturilor vacante sau rezervate pe care trebuie să o facă publică, an de an, Inspectoratul Școlar Județean Constanța. Lucru care s-a și întâmplat, la limita calendarului de desfășurare prevăzut în Metodologia concursului național de Titularizare 2021, pe data de 11 mai 2021, adică fix înaintea înscrierii candidaților la concurs.

Din păcate, la fel ca și anul trecut, această listă care afișează 2.519 posturi le cuprinde și pe cele care s-au ocupat deja în etapele anterioare de mobilitate a personalului didactic derulate în perioada februarie-mai.

Cu regret vă anunțăm că din cele puțin peste 2.500 de posturi o parte nu mai sunt disponibile, așadar nu vă faceți iluzii în zadar. Pentru o mai corectă informare vă propunem studierea listelor publicate pe titularizare.edu.ro.

Erori peste erori care nu aparțin presei

Cum la fel de zadarnice speranțe și-au făcut și cei care au citit în presă informația oferită de compartimentul management resurse umane din cadrul ISJ Constanța „La nivel județean sunt disponibile 852 de posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată (268 în mediul urban şi 584 în mediul rural)”.

Când de fapt posturile pentru angajare pe perioadă nedeterminată sunt doar 213 (151 - în mediul urban și 62 - în mediul rural), după cum avea să ne informeze prof. Mirela Pisaltu, inspector școlar pentru managementul resurselor umane.

Eroarea ne-a fost semnalată la redacție de către profesorii constănțeni interesați de tot ceea ce se scrie despre concursul de anul acesta și care citiseră că la nivel național sunt disponibile 4.814 posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată (3.500 în mediul urban şi 1.314 în mediul rural). „Adică o șesime sunt numai în județul Constanța?”, a fost remarca tendențioasă a unuia.

 De altfel, după modelul comunicatului transmis de Ministerul Educației, în comunicatul transmis de ISJ Constanța mai apare o... ciudățenie.



În timp ce la nivel național s-au transmis disciplinele/specializările cu cele mai multe posturi vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată și numărul de posturi, ISJ Constanța a transmis... numărul de candidați înscriși pentru posturile cele mai numeroase (?!?).

„Cele mai multe posturi vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată vizează următoarele discipline/specializări: învățământ preșcolar (229 candidați înscriși), învățământ primar (160 candidați înscriși), educație fizică și sport (116 candidați înscriși) și limbi moderne (104 candidați înscriși)”.

Următoarele etape ale concursului național de ocupare a posturilor didactice - Titularizare 2021



27 iulie 2021 – comunicarea rezultatelor iniţiale;

27-28 iulie 2021 – înregistrarea contestațiilor la inspectoratele școlare și transmiterea acestora la centrele de evaluare;

29 iulie-2 august 2021 – soluţionarea contestațiilor;

3 august 2021 – comunicarea rezultatelor finale;

4 august 2021 – repartizarea cadrelor didactice angajate pe durata de viabilitate a postului/catedrei care au participat la concursul naţional, sesiunea 2021 și au obținut min. nota 7 la proba scrisă, pe posturile/catedrele pe care sunt angajate în anul școlar 2020-2021 (în județul Constanța s-au înscris 15 candidați);

repartizarea candidaţilor care au obţinut minim nota 7 (şapte) la concursul naţional sesiunea 2021, indiferent de statutul acestora, pe posturi didactice/catedre vacante publicate pentru angajare cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată;

5 august 2021 – repartizarea pe posturi didactice/catedre vacante complete indiferent de viabilitatea acestora, a cadrelor didactice titulare în învăţământul preuniversitar anterior înscrierii la concurs şi a cadrelor didactice debutante care au promovat examenul de definitivat în 2021, care au participat la concursul național sesiunea 2021 şi au obţinut minim nota 7 (şapte) la proba scrisă;

6 august 2021 – reactualizarea listei posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate;

Din 24 august începe repartizare pe perioadă determinată a candidaților cu note peste 5 la concursul 2021, dar și cei cu concurs în ultimii 6 ani.

 Vă reamintim că anul acesta, fiind stare de alertă, inspecțiile la clasă nu s-au susținut, deci se ia în considerare numai nota la proba scrisă. Un candidat pentru a se titulariza – deci pentru a se angaja pe perioadă nedeterminată – trebuie să obțină minimum nota 7, iar pentru a deveni suplinitor – deci pentru angajarea pe perioadă determinată – trebuie să obțină minimum nota 5.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3805 secunde