Grigore Leșe cântă la Constanța

224
Grigore Leșe cântă la Constanța - concertlese1-1513519442.jpg

Articole de la același autor

Mâine, 19 decembrie, începând cu ora 19.00, Grigore Leșe, binecunoscutul interpret de muzică tradițională românească din zona Țării Lăpușului va cânta pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța. 


Repertoriul lui este constituit din melodii vechi, provenind din folclorul autentic al zonei care marchează evenimente importante din viața omului. Mai mult decât atât, artistul cântă și la diverse instrumente muzicale.


Concertul de mâine se dorește a fi un altfel de spectacol, menit să ofere o alternativă, atât producătorilor de inspirație occidentală, cât și producțiilor autohtone folclorizate, care invadează spațiul premergător celei mai încărcate perioade din an, din punct de vedere al concentrării de sacralitate. 


Ca urmare, spectacolul va aduce pe scenă colinde vii, colinde de gazdă, de june, de fată, cosmogonice, satirice, precum și cântece de stea ce vestesc Nașterea Mântuitorului. Alături de el, pe scenă vor mai urca Mariu Chifu (fagot), Olga Podobinschi (pian), Mihaela Pletea (soprană). Prețul unui bilet este cuprins între 60 și 80 lei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8898 secunde