"Greii" învățământului constănțean s-au întâlnit la Universitatea "Ovidius"

Duminică, 02 August 2015
745
Aflat pe ultima sută de metri a mandatului său de trei ani în fruntea Inspectoratului Școlar Județean Constanța, prof. dr. Răducu Popescu a semnat protocolul de colaborare cu rectorul Universității "Ovidius" din Constanța, prof. univ. dr. Sorin Rugină, și cu inspectorul școlar general al Inspectoratului Județean de Educație din Dobrich (Bulgaria), dr. Hristo Boev.

Un protocol ce își propune derularea de proiecte educaționale comune, sprijinirea unităților de învățământ preuniversitar pentru realizarea de parteneriate educaționale, realizarea de schimburi de experiență între profesorii și experții educaționali din ambele țări, găsirea de soluții pentru pregătirea elevilor.

"Proiectele educaționale și schimburile de experiență sunt necesare pentru elevi și profesori în dezvoltarea competențelor cheie, formarea abilităților de viață și asigurarea educației pe tot parcursul vieții. De aceea, consider că implicarea acestora în proiecte reprezintă o condiție indispensabilă pentru creșterea calității educației, iar prin realizarea proiectului transfrontalier, tinerii nu trebuie să simtă că există graniță între Dobrogea de nord și cea de sud", a declarat Răducu Popescu. Acesta a fost însoțit la eveniment de viitorul "general", prof. Gabriela Bucovală. 


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3373 secunde