Grafică, mici și bere, la Mihail Kogălniceanu

299

Articole de la același autor

40 de portrete ale personalităților culturii și istoriei românești, semnate de artistul constănțean, Leonte Năstase, Cetățean de onoare al comunei Mihail Kogălniceanu, vor fi expuse în expoziție Wild Art la sărbătorirea comunei. 


Prin asociația culturală Wild Art, lucrările sale au ajuns pe mijloacele de transport constănțene, pe plaja din Mamaia, în fața Cazinoului din Constanța, în holul unui hotel din stațiunea Jupiter, iar în plin sezon estival, într-o locație interesantă din Vama Veche.

Sâmbătă, lucrările sale ajung la sărbătoarea comunei Mihail Kogălniceanu, aproape de liziera pădurii - într-o expoziție la iarbă verde. O parte a lucrărilor din cele care vor fi expuse au făcut obiectul unei expoziții la Muzeul Literaturii Române din București. După cum ne-a povestit artistul, lucrările vor rămâne ca un dar făcut comunei care, anul acesta, l-a onorat cu titlul de Cetățean de onoare.

Astfel, toți cei ce-și vor îndrepta pașii spre acest loc al destinderii, al muzicii și al grătarelor încinse vor fi întâmpinați și de imagini plastice, portrete semnate de graficianul Leonte și se vor distra descifrând imagini satirice și comice inspirate de demagogia politică rămasă neschimbată de la Nenea Iancu încoace. De reamintit este faptul ca artistul constănțean abia ce a revenit de peste Atlantic, unde a fost, așa cum se autointitulează, "comi-sarul" primei expoziții colective românești din Canada.

Între cele 40 de personaje ale istoriei și culturii românești expuse pe simeza ad-hoc din liziera pădurii, sunt Nicolae Iorga, Nicolae Titulescu, Gheorghe Lazăr, Al.I. Cuza, I.L. Caragiale, Mihail Eminescu și, bineînțeles, Mihail Kogălniceanu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 07 Februarie 2012
Stire din Cultură-Educație : Expoziție semnată Leonte Năstase
Pagina a fost generata in 0.9254 secunde