Grădinițele private își redeschid porțile. "Vor fi activități de tip after-school"

811
Grădinițele private își redeschid porțile.

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, în cursul zilei de ieri, noi măsuri de relaxare după 15 iunie, care prevăd, printre altele, și redeschiderea grădinițelor și a creșelor particulare.

Un moment mult așteptat pentru copii, dar mai ales pentru părinții care au fost nevoiți să se reîntoarcă la muncă: se redeschid grădinițele și creșele private! Așa că, pentru cei care nu mai au cu cine-și lăsa micuții acasă și dispun de banii necesari, aceasta poate fi soluția salvatoare.

Cu toate acestea, mulți părinți ne-au mărturisit că preferă să îi țină pe cei mici tot acasă, de teamă ca nu cumva în colectivitate să se îmbolnăvească.

"Până în luna martie, l-am avut pe băiețelul meu la o grădiniță particulară, unde plăteam destul de mult, dar măcar știam că este în siguranță. Acum, cu pandemia de coronavirus, ne este teamă să îl mai ducem. Preferăm să îl ținem, în continuare, acasă, supravegheat de bunici", ne-a declarat Mioara G., o mămică din Constanța.

Chiar dacă a primit confirmarea de la grădinița unde își duce fetița, de obicei, Camelia S. nu își va duce acolo copilul pe timpul verii.

"Eu și cu soțul meu am decis să apelăm la serviciile unei bone, pentru că am considerat că cea mică este mai în siguranță așa, decât dacă am fi dus-o înapoi, în colectivitate, unde intra în contact, zilnic, cu foarte mulți copii. Cei mici nu vor ține cont de distanțarea socială. Ei vor fi unul peste altul, se vor juca împreună, vor dormi unii lângă alții, deci, din punctul meu de vedere, aceasta nu este cea mai sigură variantă, cel puțin la acest moment", ne-a mărturisit femeia.

XXX

Referitor la redeschiderea acestor unități de învățământ, Irinela Nicolae, inspector școlar Educație Timpurie în cadrul ISJ Constanța, ne-a declarat că nu știe, deocamdată, câte unități private din cele 20 existente vor fi deschide sau nu în Constanța.

"Nu avem, încă, informații în acest sens. Presupun că nici ei nu au luat această decizie, întrucât astăzi (n.r. - ieri), domnul președinte abia a confirmat lucrul acesta. Oricum, ei nu au obligația de a ne comunica dacă deschid sau nu, mai ales că vorbim, deja, despre o activitate în afara anului școlar.

Cert este că aceste unități nu vor face curriculum, ci activități de tip after-school", a declarat, pentru "Cuget Liber", prof. Irinela Nicolae.

Reamintim că, până acum, în cele mai multe unități, activitatea s-a desfășurat după posibilități, la distanță, odată cu primele restricții. Evident, copilașilor le lipsesc colegii și abia așteaptă să își revadă educatoarele, dar oare câți părinți se vor încumeta să îi lase la grădiniță, în condițiile în care focarul de boală nu s-a stins și există posibilitatea infectării acestora.

În cazul celor care își vor deschide porțile de luni, 15 iunie, un mare avantaj îl au dacă dețin spații exterioare generoase. Ne întrebăm, însă, ce vor face toate aceste grădinițe private pentru a evita răspândirea virusului, atunci când copiii se vor reîntoarce și vor sta unii lângă alții, se vor îmbrățișa, vor socializa. Vor putea, oare, educatoarele și personalul din aceste unități să-i țină la distanță unii de alții, de boală? 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.1714 secunde