Grădiniţele de stat, deschise în perioada vacanţei de primăvară

303
Grădiniţele de stat, deschise în perioada vacanţei de primăvară - gradiniteledeschise-1617803037.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Educaţiei a dat posibilitatea ca grădiniţele să organizeze activităţi cu copiii în perioada vacanţei de primăvară. Astfel, în întreaga ţară, un număr însemnat de unităţi de învăţământ preşcolar vor funcţiona şi în acest interval, cu avizul direcţiilor de sănătate publică.

Chiar şi aşa, în judeţul Constanţa, conform statisticii făcute de Ministerul Educaţiei, în cele patru săptămâni este deschisă o singură unitate, Grădiniţa Florilor din localitatea Cumpăna, şi aceea doar în săptămânile 12 - 16 aprilie şi 19 - 23 aprilie. În rest, toate sunt închise. În alte judeţe însă, sunt chiar şi zeci de grădiniţe deschise, astfel încât părinţii care lucrează să aibă unde să îşi lase copiii. În judeţul Argeş, de exemplu, sunt deschise 26 de grădiniţe, în Bihor - 93 de grădiniţe, în Braşov - 27, Covasna - 79, Cluj - 44.

„În această perioadă, inclusiv luni, pe 12 aprilie, directorii de grădiniţe fac sondaje în rândul părinţilor, pentru a afla dacă aceştia doresc să se susţină activităţi educaţionale în perioada vacanţei de primăvară. Ulterior, vom avea date referitoare la numărul total de grădiniţe ce vor fi deschise”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, prof. Marinela Mrejeru.

Aşadar, părinţii sunt invitaţi să îşi exprime solicitările, în cazul în care doresc să-şi ducă copiii la grădiniţă chiar şi în vacanţa prelungită de primăvară. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6132 secunde