Grădinița "Azur" a organizat Festivalul Interetnic

141
Grădinița

Articole de la același autor

Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret "Jean Constantin" a găzduit în week-end-ul trecut, Festivalul Interetnic "Nucleul ideal al multiculturalității Dobrogene, aflat la cea de-a X-a ediție, în cinstea Zilei Dobrogei și Centenarului. Festivalul a fost organizat de către Asociația Culturală "Lilici dit mai"("Flori de mai"), a cărei președinte este profesorul Zoe Gică, în colaborare cu Grădinița cu Program Prelungit "Azur" din Constanța.


Potrivit directorului grădiniței, Ecaterina Radu, la acest inedit eveniment au participat copiii din cadrul mai multor școli constănțene: Școala gimnazială "Nicolae Tonitza", Școala "Constantin Brâncoveanu", Școala "Nicolae Iorga", Școala "Mihail Koiciu", Grădinița cu Program Prelungit "Azur" și Ansamblul Folcloric "Lilici dit mai". Pe scenă au evoluat copii de mai multe etnii: aromâni, turci, rromi, tătari, greci.


"Toți copiii dintr-o țară europeană ca România au dreptul să-și cunoască sentimentul de apartenență la cunoștința lor etnică, de a se exprima liber în graiul lor specific strămoșesc. Oferim și primim cu onoare din frumusețea și bogăția culturii și tradiției specifice fiecărei etnii, dar și din arta culinară a acestora", a precizat directorul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7211 secunde