€ 4.6571
£ 5.1648
$ 4.0846

"Grădina japoneză". Prof. Marina Cușa, de la Liceul "George Călinescu" a lansat o nouă carte

Ştire online publicată Vineri, 12 Mai 2017. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Centrul de Documentare și Informare al Liceului Teoretic „George Călinescu” Constanța a găzduit, astăzi, lansarea cărții „Grădina japoneză”, publicată la Editura ExPonto, a scriitoarei și profesoarei Marina Cușa.


Volumul conține texte lirice scrise în manieră tradițională niponă. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Societatea de Haiku Constanța, invitați de onoare fiind Aura Văceanu, președinte SHC, și criticii Mirela și Nastasia Savin, aflați în staff-ul societății și în comitetul de redacție al revistei „Albatros”. 


Prezentarea volumului a fost anticipată de o inițiere a elevilor participanți în cultura și civilizația Japoniei, pornind de la două filme documentare deosebit de interesante. Activitatea a avut o dimensiune interdisciplinară evidentă și totodată specifică Liceului Teoretic „G. Călinescu” Constanța, cunoscut pentru predarea limbilor străine la standarde înalte. 


Marina Cușa este profesor titular de limba și literatura romană la Liceul Teoretic „G. Călinescu” Constanța. Membru al SHC, Marina Cușa a mai înscris în bibliografia personală o carte de eseuri critice dedicate literaturii dobrogene, „Orizontul cărților”, un alt volum de poezii, „Poemele mature”, și un roman, „Întâlnire virtuală”, care a primit Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor Romani, Filiala Dobrogea.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7423 secunde