În acest week-end, la Mangalia

Gong final pentru Gala Tânărului Actor HOP

500
Gong final pentru Gala Tânărului Actor HOP - hop-1346444692.jpg
Sâmbătă, 1 septembrie, la Casa de Cultură a Municipiului Mangalia sunt programate ultimele două concursuri din cadrul celei de-a XV-a ediții a Galei Tânărului Actor HOP, organizată de UNITER și Ministerul Culturii și Patrimoniului Național și Primăria Mangalia.
De la ora 17, în concursul de la secțiunea individual vor intra Andreea C. Hristu, Emese Simó, Andrei Chiran, Fulvia Folosea, Mihai Mun-teniță. Două ore mai târziu, în concursul de la secțiunea grup / spectacole, spectatorii vor viziona "Ce zile frumoase!" de Samuel Beckett, la care participă Sabrina Iaschevici și Ionuț Vișan.
De la ora 19,45, spectacolul invitat în afara concursului este o producție a Teatrului Național București în regia Liei Bugnar: "Fata din curcubeu", cu Tania Popa, acompaniată la pian de Marian Hâncu. După patru zile de concurs, tot sâmbătă, de la ora 20,45 va avea loc festivitatea de decernare a premiilor Galei.
Vor fi acordate Marele Premiu al Galei Tânărului Actor HOP, Premiul "Ștefan Iordache" la Secțiunea individual: Premiul pentru cel mai bun actor și Premiul pentru cea mai bună actriță, iar la Secțiunea grup: Premiul pentru cea mai bună trupă de actori, Premiul special al juriului Premiul "Sică Alexandrescu" (care se acordă începând cu a V-a ediție), Premiul "Timică" acordat de Asociația Master Class, sponsor - Editura All, Premiul Yorick (cel care "era o tolbă nesecată de ghidușii și nețărmurită-nchipuire" - Hamlet) acordat unui actor/unei actrițe sau unei trupe de teatru pentru "a fi sau a nu fi altfel pe scenă" și nu în ultimul rând Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei tirade de teatru clasic acordat de actrița Dorina Lazăr. De asemenea, va fi acordat și un Premiu al Publicului, stabilit pe baza voturilor celor prezenți în sală timp de patru seri.
Ca și anul trecut, juriul de anul acesta este format din Radu Afrim (regizor), Florin Fieroiu (coregraf), Radu Macrinici (dramaturg), Virginia Mirea (actriță), Marius Rizea (actor).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.402 secunde