Goana după școala perfectă! Încep înscrierile la clasa pregătitoare

1436
Goana după școala perfectă! Încep înscrierile la clasa pregătitoare - fotofondgoana1-1583282061.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, încep înscrierile pentru clasa pregătitoare. De-acum, părinții sunt deja deciși unde să-i dea pe micii școlari, însă vor ajunge toți la școala dorită? Unii vor merge la școala de cartier, alții speră să reușească să prindă un loc în școlile de renume, din centru. 


Părinții constănțeni au intrat în cursa pentru școala și învățătoarea perfectă. Astăzi, încep înscrierile pentru clasa zero. Deși, conform metodologiei de înscriere în clasa pregătitoare, prima condiție este aceea de apartenență la circumscripția arondată unității de învățământ dorite, mulți părinți tind să aleagă pentru copiii lor școli de renume. De altfel, discrepanța se poate observa chiar în planul de școlarizare propus de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, unde unele școli figurează cu câte una sau două clase pregătitoare, iar altele vor avea chiar și câte șase clase. 


În total, în județul Constanța, sunt puse la dispoziția bobocilor 264 de clase, cu o capacitate de 6.200 de locuri. Cele mai multe sunt în mediul urban, mai ales în municipiul Constanța. Pentru patru unități de învățământ, conducerea ISJ Constanța a aprobat formarea a câte șase clase zero. Este vorba despre Școala Gimnazială nr. 24 "Ion Jalea", unde vor fi primiți 150 de copii, Școala Gimnazială nr. 12 "B.P. Hașdeu", tot cu 150 de copii, Școala Gimnazială nr. 30 "Gheorghe Țițeica" și Școala Gimnazială nr. 39 "Nicolae Tonitza", fiecare cu câte 150 de copii. 


Cinci clase pregătitoare, totalizând 125 de copii, vor fi alcătuite și la Școlile Gimnaziale "Grigore Moisil" și "George Enescu" din Năvodari, dar și la Școala Gimnazială nr. 29 "Mihai Viteazul" din Constanța. De asemenea, câte patru clase zero sunt propuse la Școala nr. 28 "Dan Barbilian", Școala nr. 38 "Dimitrie Cantemir", Școala nr. 43 "Ferdinand", Școala nr. 7 "Remus Opreanu" și Școala nr. 8 din Constanța, precum și la Școala nr. 3 Mangalia. 


Sute de locuri și în școlile private 
Patru unități de învățământ din municipiul Constanța au propus formarea unei singure clase zero. Este vorba despre Școala Gimnazială "Marin Sorescu", Școala Gimnazială nr. 11 "Dr. Constantin Angelescu", Școala Gimnazială "I.C. Brătianu", Școala Gimnazială nr. 14 și Școala Gimnazială nr. 31. Alte 75 de locuri sunt pregătite pentru copiii care vor să învețe în sistem Step by Step, câte 25 de locuri la Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu" și la Școala Gimnazială nr. 22 "I.C. Brătianu" din municipiul Constanța, și alte 25 la Școala Gimnazială "Lucian Grigorescu" Medgidia. 
La Colegiul Național de Arte "Regina Maria" din Constanța, sunt disponibile 50 de locuri pentru clasa zero, repartizate în două clase. 


"Noi având specific, imediat după încheierea primei etape de înscriere vom desfășura, în data de 25 martie, probele pentru testarea aptitudinilor. Apoi, copiii promovați vor deveni elevii colegiului nostru", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul Colegiului Național de Arte "Regina Maria", prof. Sorina Eftimi. 
230 de locuri sunt și la unitățile private de învățământ primar, la care se mai adaugă 22 de locuri la învățământ în limba engleză. 
"Începând de astăzi, efectuăm înscriem pentru ciclul primar și gimnazial. Părinții care ne vizitează au ocazia să afle și ce oferte sunt la înscriere, plus posibilitatea de after school", a declarat directorul adjunct al Școlii Anastasia, Claudiu Băbușanu. 


Repartizarea pe locuri, pe 26 martie 
Conform calendarului aprobat de Ministerul Educației, înscrierile se vor încheia pe 23 martie. Pe 26 martie, va fi făcută repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți au solicitat acest lucru în cererea tip de înscriere. Între 27 și 30 martie, vor fi procesate cererile prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, pe locurile rămase libere. 


Admiterea sau respingerea cererilor acestora se va face la nivelul comisiei de înscriere din unitățile de învățământ, prin aplicarea criteriilor generale și specifice de departajare și validarea de către consiliul de administrație al unității de învățământ a listei candidaților admiși în această fază. Ulterior, pe 31 martie, va avea loc o nouă repartizare, la școala de circumscripție, a copiilor care nu au fost admiși, din lipsă de locuri, la altă unitate de învățământ. 


TelVerde gratuit, pentru informarea părinților 
Inspectoratul Școlar Județean Constanța a alocat o linie TelVerde, 0800/816.241, telefon gratuit, pentru facilitarea informării suplimentare a părinților cu privire la înscrierea copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2020 - 2021, metodologie, calendar, traseul educațional, oferta educațională, organizarea circumscripțiilor școlare, evaluarea dezvoltării psihosomatice a copilului, sesizarea și înregistrarea în timp real a faptelor cu risc de vulnerabilitate la corupție din sistemul de învățământ. 
Linia telefonică va fi disponibilă zilnic, de luni până vineri, între orele 8.00 și 18.00, începând de astăzi și până vineri, 19 aprilie. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1542 secunde