"Giselle" revine pe scena Teatrului "Oleg Danovski"

Vineri, 17 Mai 2019
310
Constănțenii sunt invitați duminică, 19 mai, de la ora 19.00, la Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski", unde "Giselle" revine pe scenă pentru a încânta publicul constănțean. Coregrafia este asigurată de Monica și Horațiu Cherecheș, iar scenografia îi aparține Eugeniei Tărășescu Jianu. Pe scenă vor urca Steward Douglas, Mizuki Kubota, Bogdan Bârsănescu, Cecilia Ursul, Mayu Takahashi, Yuria Soeta, Daia Kashiwaba și Cătălina Iliescu.


În această piesă, decorul ne introduce într-o atmosferă romantică: la marginea pădurii străjuite de castelul ce se profilează pe culmea dealului, locuiește într-o căsuță Giselle cu mama ei. Apare contele Albert, însoțit de scutierul său, Wilfried, visător, apăsat de viața de la castel și de o viitoare căsătorie pe care nu o dorește și care se îndrăgostește de Giselle. Ca să nu-și trădeze rangul, își schimbă straiele de cavaler cu altele de țăran. 


Urmează un pas-de-deux cu Giselle, Albert convingând-o de dragostea lui. Dar pădurarul Hans, și el îndrăgostit de Giselle, l-a urmărit și încearcă să o prevină asupra misteriosului străin, ea însă nu-l ascultă și când prietenele ei se întorc de la culesul viilor, Giselle îl prezintă pe Albert drept logodnicul ei, lansându-se într-un dans avântat. Mai departe, vă lăsăm pe dumneavoastră să vedeți ce se întâmplă.Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3442 secunde