"Gestul în xilogravură", la Muzeul de Artă

526

Articole de la același autor

Muzeul de Artă din Constanța a găzduit, ieri, vernisajul expoziției de arte vizuale "Gestul în xilogravură" al prof. univ. dr. Florin Stoiciu, din cadrul Facultății de Arte a Universității "Ovidius" din Constanța (UOC). Alături de acesta, s-a aflat și lect. univ. dr. Zuzu Caratănase, din cadrul aceleiași facultăți, și membru în Comisia Națională a Monumentelor de For Public din cadrul Ministerului Culturii.

Reprezentanții UOC spun că, la ora actuală, cei doi artiști sunt considerați a fi printre cei mai importanți artiști plastici contemporani români, având nenumărate recunoașteri pe plan național și internațional. Textul catalogului expus este semnat de Răzvan Theodorescu, fost ministru al Culturii.

Precizăm că ascensiunea în lumea artei și recunoașterea ca maestru al gravurii românești a lui Florin Stoiciu a venit după zeci de ani de muncă asiduă. Autorul a declarat, la un moment dat, că printre expozițiile sale de suflet este cea din 2014, tot de la Muzeul de Artă din Constanța, intitulată "Mask", și pe care a mai dus-o și la Galați, Tulcea și Brăila. Atunci, artistul a expus aproape toate piesele lucrate timp de doi ani.

v v v

Xilogravura reprezintă arta de a grava lemnul și rezultatul ei, reprezentat de gravura în lemn. Aceeași denumire desemnează și tehnica de imprimare multiplicată cu matrițe din plăci de lemn moale și dens, care sunt săpate, scobite sau gravate. Pentru tipărire, cerneala acoperă zonele rămase în relief, de unde este transpusă pe suportul final, de obicei hârtie sau mătase. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5394 secunde