"Generali" de-un... tun la șefia ISJ Constanța

Marţi, 02 Iunie 2015, 20:27
6195
Dacă ieri era doar la stadiul de zvon din surse sigure, dar neconfirmat de nici un reprezentant al Inspectoratului Școlar Județean Constanța din motive de… liber de Rusalii, iată că numirea celor doi foști candidați la funcția de inspector școlar general adjunct, în persoana prof. Alina Diana Codreanu și a prof. Sorin Mihai, ne-a fost confirmată chiar de Biroul de presă al Ministerului Educa-ției.

Reamintim faptul că la concursul pentru ocuparea posturilor de inspectori școlari generali adjuncți, ce s-a desfășurat la jumătatea lunii trecute la București, ISJ Constanța a fost reprezentată de patru candidați: prof. Zoia Bucovală, prof. Alina Codreanu, prof. Sorin Mihai și prof. Camelia Isabela Marcu. În urma susținerii celor trei probe, respectiv evaluarea CV-ului, prezentarea ofertei manageriale a instituției și interviul, prof. Bucovală a fost declarată admisă, iar prof. Marcu respinsă, ceilalți doi - prof. Alina Codreanu, titular la Liceul Teoretic "George Călinescu", catedra de matematică, și prof. Sorin Mihai, titular la Școala Gimnazială nr. 5 "Gala Galaction" din Mangalia, catedra de limba și literatura - retrăgându-se din concurs.

Ieri am primit confirmarea faptului că vineri, 29 mai, printr-un fax primit de la Ministerul Educației, a sosit numirea în funcția de inspector școlar general adjunct a prof. Bucovală, începând cu anul școlar 2015-2016, pe o perioadă de patru ani, iar cei doi candidați, deși re-trași din concurs, au fost numiți cu delegație până la 31 august 2015, așadar pe perioada de "foc" a examenelor ce urmează a fi susținute de elevii claselor a VIII-a, respectiv a XII-a și a XIII-a.

Întrebat dacă aceste delegări s-au făcut la propunerea sa, prof. dr. Răducu Popescu, inspector școlar general numit tot cu delegație de către minister, a declarat pentru "Cuget Liber": "Nu am calitatea de a face propuneri ministrului Educației, dar îmi doresc ca alături de cei trei colegi să traversăm cu bine perioada care ne așteaptă, în slujba învățământului constănțean și spre binele profesorilor și al elevilor care vor fi implicați în aceste examene", a mai adăugat prof. Popescu.

"Calitatea de retrași nu impietează numirea"

Întrucât numirea cu delegație a prof. Alina Codreanu și prof. Sorin Mihai a stârnit vii dispute pe site-ul "Cuget Liber", ne-am adresat Biroului de presă al Ministerului Educației, de la care am primit următorul răspuns: "Numirea celor doi candidați de la Constanța s-a făcut în interesul învățământului până pe data de 31 august, dar nu mai târziu până la organizarea unui nou concurs. Calitatea lor de retrași din concurs nu impietează numirea lor cu delegație. În luarea acestei decizii, conducerea ministerului a purtat discuții și la nivel local". Cât despre cea de-a patra candidată, prof. Marcu, declarată respinsă la concurs, reprezentantul Biroului de presă a afirmat că organigrama ISJ Constanța a prevăzut trei posturi.

Pagina a fost generata in 0.2889 secunde