Geamia Sultanului Mahmud, la 200 de ani

391
Geamia Sultanului Mahmud, la 200 de ani - geamia-1348776387.jpg
În zilele de 5-6 octombrie, Geamia din Hârșova aniversează împlinirea a 200 de ani, ocazie cu care vor avea loc o serie de manifestări cultural-istorice. 


Desfășurate sub genericul "Conviețuire, Unitate, Continuitate",  acestea vor cuprinde săvârșirea de programe religioase (kurban și masa religioasă), vizitarea geamiei și a necropolei otomane, un spectacol folcloric și festival gastronomic tradițional turcesc, precum și un simpozion pe tema "Istorie și tradiție otomană la Hârșova", anunță organizatorii. 
Edificiul a fost ridicat, în anul 1812, în timpul sultanului Mahmud al II-lea (1808-1839) și este înscris pe lista monumentelor istorice din România. 
Activitatea din 5-6 octombrie se adresează tuturor celor care au plăcerea sau curiozitatea să participe și să vadă un monument istoric care mai păstrează încă, după două secole, cu toate intervențiile făcute, elemente de arhitectură originală, cum sunt interiorul geamiei și minaretul. 
Evenimentul este organizat de Uniunea Democrată Turcă din România, Consulatul Republicii Turcia de la Constanța, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Ministerul Culturii Cultelor și Patrimoniului Național, Muftiatul Cultului Musulman din România și Primăria Hârșova. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 28 Septembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : "Fabrica" de costume de scenă
Joi, 27 Septembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Cafeneaua de psihologie revine
Pagina a fost generata in 1.4274 secunde