Gata cu nopțile nedormite pentru un loc în grădiniță! Părinții, programați online pentru depunerea dosarelor

1659
Nu știm dacă pandemia a reușit să ordoneze lucrurile și în ceea ce privește înscrierea la grădiniță, cert este că s-a terminat cu nopțile nedormite pe lângă gardul unității preșcolare și cu listele... de așteptare.

Începând de luni, 31 mai, a demarat perioada de înscrieri a micuților în învățământul preșcolar, după ce, până pe 28 mai, directorii grădinițelor au finalizat procesul de reînscriere, pentru a vedea câte locuri rămân disponibile în anul școlar 2021-2022.

Am încercat să aflăm de la câțiva manageri ai unora dintre cele mai căutate instituții cum au decurs primele zile de înscrieri.

La Grădinița cu program prelungit „Amicii”, din cartierul Tomis Nord, au mai rămas disponibile 98 de locuri. Înscrierile, fizic, au demarat chiar de joi, zi din care au fost programate, online, câte 21 de persoane pentru a veni să depună dosarele. După cum ne-a informat prof. Ileana Tania Dumitrescu, director, au solicitat programări 180 de persoane, cu mult peste numărul de locuri disponibile. „Dar noi trebuie să punem în vedere fiecărui părinte faptul că, din cauza reabilitărilor pe care le suferă clădirea, patru grupe vom fi nevoiți să le mutăm în alte unități”.

Tot pe bază de programări online sosesc părinții și la Grădinița cu program prelungit „Steluțele Mării”, unde, în urma reînscrierilor, au mai rămas foarte puține locuri. După cum declara prof. Gina Adam, director, la program normal au mai rămas patru locuri la grupa mijlocie și șapte locuri la grupa mare, iar pentru program prelungit sunt 21 de locuri libere la grupa mică. Totuși, intenționează să solicite Inspectoratului Școlar Județean Constanța suplimentarea la această grupă, în cazul în care la grupa mare nu se vor ocupa toate cele 40 de locuri rămase.

Tot despre o solicitare de suplimentare ne-a vorbit și prof. Elena Tega, directorul Grădiniței cu program prelungit „Lumea poveștilor”, din cartierul Inel II, unde au mai rămas libere, în urma reînscrierilor, doar 49 de locuri și care se completează în urma înscrierilor de la cel mai mic până la cel mai mare.


Reamintim că cererea de înscriere la grădiniță a copilului trebuie însoțită de următoarele documente:

• Copie a certificatului de naștere al copilului

• Copie carte de identitate mama

• Copie carte de identitate tata

• Adeverință de la locul de muncă pentru ambii părinți

• Acte doveditoare privind prioritatea, conform criteriilor generale și specifice.

Prima etapă pentru depunerea cererilor de înscriere, în cazul copiilor care nu au mai frecventat grădinița, se încheie pe data de 24 iunie 2021, dosarele urmând să fie depuse până pe 11 iunie și să fie procesate în intervalul 11 – 25 iunie 2021.

A doua etapă de înscriere la grădiniță va începe pe 28 iunie 2021 și se va încheia pe 2 iulie 2021.

Ulterior, în etapa de ajustări, ce se va desfășura între 2 august și 31 august 2021, se vor admite cereri pentru locurile rămase libere, dacă există.

Conform precizărilor Ministerului Educației, din adresa transmisă inspectoratelor școlare încă de pe 27 aprilie „pentru asigurarea transparenței procesului de reînscriere/înscriere, conducerile unităților de învățământ preșcolar vor posta, de asemenea, pe site-ul unității de învățământ/IŞJ și, la vedere, pentru toți cei interesați, următoarele informații:

• capacitatea instituției (numărul de copii pentru care a fost proiectată);

• numărul de locuri aprobat prin planul de școlarizare pentru anul școlar 2021 - 2022 (pe grupe de vârstă: mică, mijlocie, mare);

• criteriile generale şi criteriile specifice pentru înscrierea copiilor”.

O veste bună pentru părinți a venit exact la închiderea ediției, atunci când IȘJ Constanța a postat pe site-ul oficial al instituției planul de școlarizare pentru grădinițe. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.431 secunde