Galerie foto. Sunset Sea-mphony 2017.Constănțenii și turiștii au dansat tango sub clar de lună

148

Articole de la același autor

Proiectul "Sunset Sea-mphony 2017" a debutat sâmbătă seara, cu două concerte, susținute de orchestra Bigg Dimm a’Band, din Cluj, pe faleza Cazinoului din Constanța. La acest eveniment au luat parte sute de persoane. Orchestra din Cluj, compusă din peste 20 de instrumentiști, a interpretat arii din opere celebre, cum ar fi Nessun Dorma, dar și reinterpretări ale unor coloane sonore, ca de exemplu cele din "Gladiatorul" și din serialul "Urzeala Tronurilor". Pe parcursul a două ore artiștii au interpretat și arii din tangouri celebre, în timpul cărora doi constănțeni au demonstrat că se poate dansa tango sub clar de lună, pe faleza Cazinoului.


"Pentru noi a fost o experiență unică. S-a creat o legătură puternică între public și orchestră, o legătură ca în niciun alt gen de spectacol", a spus dirijorul Răzvan Metea. Și pentru orchestra sa a fost o experiență inedită să cânte în aer liber la malul mării, pe scaune, fără podium, înconjurați de public. 


"Este frumos, Constanța avea nevoie și de astfel de evenimente. Este poate pentru prima dată pentru mult timp când se întâmplă lucruri de care suntem mândri", a spus o doamnă care a venit pe faleză special pentru concerte. 


Concertele vor continua zilnic, până la data de 27 august. Acestea se vor desfășura pe platoul din zona grupului statuar "Pescarii", până pe 12 august și în zona amfiteatrului statuii lui Mihai Eminescu, în perioada 13 - 27 august. 
Publicul poate asista în mod gratuit la toate concertele.


"Am creat acest proiect pentru că noi suntem convinși că orașul Constanța are nevoie de evenimente culturale de calitate. Îi asigurăm pe constănțeni și pe turiști că vor urmări spectacole deosebite și mulțumim pe această cale Primăriei Constanța pentru încrederea în acest proiect și pentru finanțarea acordată. Concertele la apus de soare, la malul mării, în aer liber, reprezintă un eveniment inedit atât pentru iubitorii muzicii clasice cât și pentru cei care preferă genuri diferite, de exemplu pop-rock", a declarat managerul proiectului, Georgiana Rusu.


Repertoriul concertelor este variat, accesibil pentru publicul larg și cuprinde piese celebre de muzică simfonică precum și adaptări pentru interpretarea cu instrumente clasice ale unor melodii cunoscute, evergreen-uri, hit-uri pop-rock românești și străine, cântece cunoscute de muzică populară românească sau melodii celebre de pe coloana sonoră a filmelor. Pentru o cât mai mare diversitate muzicală, au fost stabilite mai multe repertorii distincte a câte 60 de minute, care vor fi prezentate fără ca programul să fie același.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1213 secunde