Galerie FOTO. CUM A PĂTRUNS TEHNOLOGIA DE ULTIMĂ GENERAȚIE ÎN COLEGIUL "MIRCEA" DIN CONSTANȚA

1232
8

Articole de la același autor

Ziua de ieri va rămâne una de răscruce pentru Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" din Constanța, o zi a întoarcerii cu fața spre un alt viitor al educației românești, șansa de a fi intrat în elita unităților de învățământ dotate cu o sală de curs echipată cu tablete Samsung Galaxy Note 10.1, un E-Board, un LFD și o imprimantă multifuncțională, conectată wireless. 


Auditoriul, în frunte cu ministrul Educației, Remus Pricopie, prezent, ieri, în clasa Smart dotată de Sam-sung, a avut șansa de a asista la o lecție a viitorului, în care nu mai este nevoie să scoți o foaie de hârtie, ci mai repede să-ți deschizi contul de Facebook. "Această clasă ne face să ne simțim ca în viitor. În ultimul timp, manualele au foarte multă informație învechită și, pe măsură ce apar lucruri noi, le putem afla prin intermediul platformei de învățare inteligentă pe internet. Tehnologia ne va ajuta foarte mult în procesul de învățare, prin intermediul imaginilor și al videoclipu-rilor, constituind o moda-litate mai rapidă de a în-văța", ne mărturisea, ieri, eleva Marina Cozma, clasa a XI-a. La fel de încântat de noua "apariție" în Colegiul "Mir-cea" era și colegul ei, Călin Jugănaru, clasa a X-a A, care se vede astfel mai aproape de a-și împlini un vis, acela de a deveni programator. Ieri, am aflat că nu numai elevii claselor a XI-a și a XII-a din cadrul colegiului vor avea acces la conținutul digital, adaptat programei școlare, dar și alte grupe de elevi din alte instituții de învățământ. Concret, este vorba despre două cursuri - "Succesul profesional" și "Comunicarea în me-diul online", dezvoltate, în parteneriat, de către Institutul de Științe ale Educației și Junior Achievement. 


"Calculatoarele, lopata mileniului următor!"
Pentru prof. Ion Băraru, figură emblematică a corpului profesoral al Colegiului "Mircea", ziua de ieri a constituit și un duios remember al începuturilor sale: "În anul 1983, am ținut prima lecție cu un calculator în România, iar lucrarea mea de grad se intitulează «Simularea feno-menelor fizice cu ajutorul calculatorului». Eram profesor la Liceul Militar și aveam un calculator M118BM3 de tăria unui HC85 și atunci lumea a spus că nu sunt sănătos, că nu se poate așa ceva. În 1985, am devenit inspector școlar și am introdus calculatoare TIMS HC85 Cobra în școli și le-am spus că aceste calculatoare vor deveni lopata mileniului următor. Practic, folosesc de când mă știu în învățământ calculatorul în predarea fizicii. Dar în mod inteligent, fără să înlocuiască experimentele. Este un mod foarte propriu și sănătos, comunicarea pe care o promovează firma Samsung fiind una excepțională. Mărturisesc că am și un fel de frustrare că nu se declanșează chestia asta cu laboratoarele de științe, pentru că acolo e nevoie de acces la baze de date extraordinare, la universități, la biblioteci. Simpla comunicare ca și cu un telefon este benefică, dar pentru învățământ eu urmăresc altceva", a mai afirmat dascălul. Am dorit să aflăm de la prof. Băraru ce presupune participarea la o oră desfășurată într-o asemenea clasă: "Trebuie să am material informatic, să solicit elevilor filme de pe net sau să filmeze ei experiențe, putem face concursuri, forumuri ce se pretează la această comunicare, prin care toți elevii sunt conectați la net, astfel încât viteza de circulație a informației să fie foarte rapidă. Nu mai este firesc să scriu pe tablă, ci să accesez imagini", a mai spus același interlocutor. 


"Pentru colegiul nostru, aflat într-o elită națională alături de cele mai de prestigiu instituții preuniversitare, prin strădaniile corpului profesoral de a atinge cele mai înalte performanțe, prin olimpicii cu care ne mândrim an de an, ziua de astăzi vine să încununeze efortul de a ne situa pe cea mai de sus treaptă a viitorului educației", a declarat prof. Vasile Nicoară, directorul Colegiului "Mircea".




Comentează știrea

alina
17 septembrie 2014
nu inteleg

Cu ce tupeu au venit la lansare pricopie si raducu a caror contributie la acest proiect este ZERO? cele doua nulitati mai bine s-ar fi luat de mana si ar fi mers la scolile din Dobrogea unde nu exista apa curenta si cadre didactice. Sa le fie rusine incompetentilor!

parinte
17 septembrie 2014
Kogalniceanu

La scoala din curba de la Kogalniceanu NU avem femeie de serviciu!!!!!Este o mizerie de nedescris, domnilor!Focar de infectie, iar domnii directori ridica din umeri!Este posibil asa ceva?????Sunt 150 de copii ce invata in doua schimburi!Vom merge la directia de sanatate publica daca nimeni nu se implica!

mos ion roata
17 septembrie 2014
in zonele rurale unde nu exista apa curenta si wc cum ar fi sunat titlul?

In curand nici creierul nu va mai apasa pe umarul bietilor elevi fiindca acesta va lipsi cu desavarsire in viitoarea era tehnologica unde oamenii vor fi transformati in ZOMBIE inca de la varste fragede .Individul nu progreseaza doar prin tehnologie ba din contra ar mai trebui ceva,un ingredient special ce ar putea fi tradus asa,sa fii OM.Si normal ca politicienii nu pierd nici o ocazie pt.a se lauda cu ''marile realizari'' pe banii parintilor.Dar cu manualele celor care pasesc pentru prima data intr-o scoala cum ramane? Sa inteleg ca ministrul educatiei are mai putina minte decat o eleva din clasa a-XI-a si colegul ei din clasa a-X-a ? Procesul de indoctrinare incepe de la varste fragede dar informatiile din manuale cat de invechite pot fi? Si apoi numai parintii stiu cati bani dau pe auxiliare pt.ca manualele zac nefolosite.

Samsung Galaxy
17 septembrie 2014
Kogalniceanu 2

Parintilor nemultumiti de mizerie le aducem aminte pe acesta cale ca toate necazurile sunt mult mai mici daca isi invata copiii cu smartphone si tablete in ghiozdan de cand sunt mici, daca sunt foarte mici sa le dea unele de jucarie, motiv pentru care nici nu mai exista copii nemultumiti in Romania. Eu cand eram mic aveam un smartphone cu receptor legat cu sfoara. Pentru fetite sa fie roz, pentru cele mari sa aveti grija sa ii placa lui Mazare sa poarte fuste scurte, baietii daca sunt grasi sa ii tineti mai spate sau nu ii mai trimiteti la scoala. La primavara primarul nu va mai fi Mazare, la vara nu mai avem carnaval asa ca bucurati-va de mizeria asta pana la alegereri. Nici de Raducu nu sunt sigur ca prinde primavara europeana...Toata lumea sa fie smechera, toti sa fie cei mai tari.. Banii sa ii tineti in vila la Cornu, Vadu, Cotu' Vaii, Valea Alba, Valea Seaca, Vama Veche, Butimanu, Breaza, Poarta Alba, .. Cui nu-i convine sa citesca operele lui Nero si pe ale puilor de catea Romulus si Remus care au supt de la o vulpe... smechera si vulpea... Asta este Romania, va place, nu va place, o tara de smecheri ...

Cireshica
17 septembrie 2014
Clasa "Smart"

Ce va faceti daca pica internetul?

democratia
17 septembrie 2014
despre manipulare

Cine știe cum se pot manipula oamenii cel mai rapid? Oare prin internet ?

Lebrons shoes
26 septembrie 2014
Lebrons shoes

[url=http://www.lebron-jamesshoes.us/]Lebron James shoes[/url] [url=http://www.airmax90sale-uk.co.uk/]http://www.airmax90sale-uk.co.uk/[/url] [url=http://www.runshoessale.org.uk/]Nike Air Max sale[/url] [url=http://www.airmax90sale-uk.co.uk/producttags.html]http://www.airmax90sale-uk.co.uk/producttags.html[/url] [url=http://www.lebron-jamesshoes.us/]Lebron shoes[/url] [url=http://www.salomonukonline.co.uk/producttags.html]http://www.salomonukonline.co.uk/producttags.html[/url] [url=http://www.mkoutletonline-us.com/producttags.html]http://www.mkoutletonline-us.com/producttags.html[/url] [url=http://www.mkoutletonline-us.com/]Michael Kors outlet online[/url] [url=http://www.beatsbydreonlineuk.org.uk/]Beats By Dre studio[/url] [url=http://www.salomonukonline.co.uk/]http://www.salomonukonline.co.uk/[/url] [url=http://www.salomonukonline.co.uk/]Salomon[/url] [url=http://www.salomonukonline.co.uk/]Salomon UK[/url] [url=http://www.karenmillensoutletuk.co.uk/]Karen Millen outlet UK[/url] [url=http://www.michaelkorshandbagsoutlet2014.co.uk/]http://www.michaelkorshandbagsoutlet2014.co.uk/[/url] [url=http://www.mkoutletonline-us.com/]Michael Kors Purses[/url] [url=http://www.salomonukonline.co.uk/]Salomon running shoes[/url] [url=http://www.tomsshoes-outletonline.com/]Toms outlet[/url] [url=http://www.mkoutletonline-us.com/]http://www.mkoutletonline-us.com/[/url] [url=http://www.runshoessale.org.uk/]http://www.runshoessale.org.uk/[/url] [url=http://www.airmax90sale-uk.co.uk/]cheap Nike Air Max 90[/url] [url=http://www.lebron-jamesshoes.us/]Lebrons shoes[/url] [url=http://www.mulberryoutletyork2014.co.uk/producttags.html]http://www.mulberryoutletyork2014.co.uk/producttags.html[/url] [url=http://www.karenmillensoutletuk.co.uk/]http://www.karenmillensoutletuk.co.uk/[/url] [url=http://www.mulberryoutletyork2014.co.uk/]Mulberry outlet UK[/url] [url=http://www.michaelkorshandbagsoutlet2014.co.uk/]Michael Kors[/url] [url=http://www.airmax90sale-uk.co.uk/]Nike Air Max 90[/url] [url=http://www.mulberryoutletyork2014.co.uk/]Mulberry outlet online[/url] [url=http://www.fitflopsonlinesale.com/]Fitflop Sandals[/url] [url=http://www.lebron-jamesshoes.us/]http://www.lebron-jamesshoes.us/[/url] [url=http://www.runshoessale.org.uk/]Nike Air Max[/url] [url=http://www.cheapnikeairmax2014.us/]http://www.cheapnikeairmax2014.us/[/url] [url=http://www.michaelkorshandbagsoutlet2014.co.uk/]Michael Kors purses[/url] [url=http://www.beatsbydreonlineuk.org.uk/]Beats By Dre[/url] [url=http://www.cheapnikeairmax2014.us/]Nike Air Max 2014[/url] [url=http://www.fitflopsonlinesale.com/]Fitflop sale[/url] [url=http://www.mkoutletonline-us.com/]Michael Kors online outlet[/url] [url=http://www.mulberryoutletyork2014.co.uk/]Mulberry outlet[/url] [url=http://www.lebron-jamesshoes.us/producttags.html]http://www.lebron-jamesshoes.us/producttags.html[/url] [url=http://www.lebron-jamesshoes.us/]cheap Lebron shoes[/url] [url=http://www.cheapnikeairmax2014.us/]Nike Air Max 90,Nike Air Max 1[/url] [url=http://www.tomsshoes-outletonline.com/]Toms shoes[/url] [url=http://www.cheapnikeairmax2014.us/producttags.html]http://www.cheapnikeairmax2014.us/producttags.html[/url] [url=http://www.michaelkorshandbagsoutlet2014.co.uk/]Michael Kors outlet[/url] [url=http://www.mulberryoutletyork2014.co.uk/]http://www.mulberryoutletyork2014.co.uk/[/url] [url=http://www.beatsbydreonlineuk.org.uk/]Beats By Dre UK[/url] [url=http://www.michaelkorshandbagsoutlet2014.co.uk/]Michael Kors handbags[/url] [url=http://www.airmax90sale-uk.co.uk/]Nike Air Max 90 sale[/url] [url=http://www.fitflopsonlinesale.com/]Fitflop[/url] [url=http://www.michaelkorshandbagsoutlet2014.co.uk/producttags.html]http://www.michaelkorshandbagsoutlet2014.co.uk/producttags.html[/url] [url=http://www.karenmillensoutletuk.co.uk/]Karen Millen outlet online[/url] [url=http://www.beatsbydreonlineuk.org.uk/]Beats By Dre solo hd[/url] [url=http://www.airmax90sale-uk.co.uk/]Nike Air Max 90 UK[/url] [url=http://www.cheapnikeairmax2014.us/]cheap Nike Air Max 2014[/url] [url=http://www.beatsbydreonlineuk.org.uk/]http://www.beatsbydreonlineuk.org.uk/[/url] [url=http://www.karenmillensoutletuk.co.uk/]Karen Millen outlet[/url] [url=http://www.runshoessale.org.uk/]Nike Roshe Run[/url] [url=http://www.tomsshoes-outletonline.com/]Toms shoes outlet[/url] [url=http://www.runshoessale.org.uk/]Nike Free Run[/url] [url=http://www.fitflopsonlinesale.com/]http://www.fitflopsonlinesale.com/[/url] [url=http://www.tomsshoes-outletonline.com/]http://www.tomsshoes-outletonline.com/[/url] [url=http://www.fitflopsonlinesale.com/]Fitflop shoes[/url] [url=http://www.mulberryoutletyork2014.co.uk/]Mulberry outlet york[/url] Lebrons shoes http://www.lebron-jamesshoes.us/

Nike Roshe Run
1 octombrie 2014
Nike Roshe Run

[url=http://www.michaelkorsbagsukonline.co.uk/]Michael Kors UK[/url] [url=http://www.salomonukonline.co.uk/producttags.html]http://www.salomonukonline.co.uk/producttags.html[/url] [url=http://www.salomonukonline.co.uk/]Salomon[/url] [url=http://www.cheapnikeairmax2014.us/]Nike Air Max 90,Nike Air Max 1[/url] [url=http://www.tomsshoes-outletonline.com/]Toms shoes[/url] [url=http://www.cheapnikeairmax2014.us/]http://www.cheapnikeairmax2014.us/[/url] [url=http://www.michaelkorshandbagsoutlet2014.co.uk/]Michael Kors purses[/url] [url=http://www.fitflopsonlinesale.com/]Fitflop shoes[/url] [url=http://www.mulberryoutletyork2014.co.uk/]Mulberry outlet[/url] [url=http://www.cheaprunshoes.org.uk/]Nike Air Jordan[/url] [url=http://www.fitflopsonlinesale.com/]Fitflop[/url] [url=http://www.runshoessale.org.uk/]http://www.runshoessale.org.uk/[/url] [url=http://www.airmax90sale-uk.co.uk/]Nike Air Max 90 UK[/url] [url=http://www.salomonukonline.co.uk/]Salomon UK[/url] [url=http://www.cheapnikeairmax2014.us/producttags.html]http://www.cheapnikeairmax2014.us/producttags.html[/url] [url=http://www.beatsbydreonlineuk.org.uk/]Beats By Dre[/url] [url=http://www.michaelkorshandbagsoutlet2014.co.uk/]Michael Kors[/url] [url=http://www.karenmillensoutletuk.co.uk/]Karen Millen outlet UK[/url] [url=http://www.tomsshoes-outletonline.com/]http://www.tomsshoes-outletonline.com/[/url] [url=http://www.runshoessale.org.uk/]Nike Air Max sale[/url] [url=http://www.cheaprunshoes.org.uk/producttags.html]http://www.cheaprunshoes.org.uk/producttags.html[/url] [url=http://www.mulberryoutletyork2014.co.uk/]Mulberry outlet york[/url] [url=http://www.michaelkorshandbagsoutlet2014.co.uk/producttags.html]http://www.michaelkorshandbagsoutlet2014.co.uk/producttags.html[/url] [url=http://www.rboutletsale-us.com/]Ray Ban sunglasses[/url] [url=http://www.lebron-jamesshoes.us/]Lebron shoes[/url] [url=http://www.airmax90sale-uk.co.uk/]cheap Nike Air Max 90[/url] [url=http://www.lebron-jamesshoes.us/]cheap Lebron shoes[/url] [url=http://www.rboutletsale-us.com/]cheap Ray Ban sunglasses[/url] [url=http://www.karenmillensoutletuk.co.uk/]http://www.karenmillensoutletuk.co.uk/[/url] [url=http://www.fitflopsonlinesale.com/]http://www.fitflopsonlinesale.com/[/url] [url=http://www.runshoessale.org.uk/]Nike Air Max[/url] [url=http://www.runshoessale.org.uk/]Nike Roshe Run[/url] [url=http://www.airmax90sale-uk.co.uk/]Nike Air Max 90[/url] [url=http://www.lebron-jamesshoes.us/]Lebron James shoes[/url] [url=http://www.tomsshoes-outletonline.com/]Toms shoes outlet[/url] [url=http://www.rboutletsale-us.com/]http://www.rboutletsale-us.com/[/url] [url=http://www.kobe-lebronshoes.com/]http://www.kobe-lebronshoes.com/[/url] [url=http://www.mulberryoutletyork2014.co.uk/]Mulberry outlet UK[/url] [url=http://www.fitflopsonlinesale.com/]Fitflop Sandals[/url] [url=http://www.lebron-jamesshoes.us/]Lebrons shoes[/url] [url=http://www.cheaprunshoes.org.uk/]http://www.cheaprunshoes.org.uk/[/url] [url=http://www.michaelkorsbagsukonline.co.uk/]Michael Kors bags[/url] [url=http://www.cheapnikeairmax2014.us/]cheap Nike Air Max 2014[/url] [url=http://www.beatsbydreonlineuk.org.uk/]Beats By Dre UK[/url] [url=http://www.kobe-lebronshoes.com/]Lebron James shoes[/url] [url=http://www.airmax90sale-uk.co.uk/]Nike Air Max 90 sale[/url] [url=http://www.kobe-lebronshoes.com/]Kobe Bryant shoes[/url] [url=http://www.mulberryoutletyork2014.co.uk/]http://www.mulberryoutletyork2014.co.uk/[/url] [url=http://www.airmax90sale-uk.co.uk/]http://www.airmax90sale-uk.co.uk/[/url] [url=http://www.michaelkorsbagsukonline.co.uk/]http://www.michaelkorsbagsukonline.co.uk/[/url] [url=http://www.kobe-lebronshoes.com/]Air Jordan shoes[/url] [url=http://www.cheaprunshoes.org.uk/]cheap Nike Air Max[/url] [url=http://www.cheaprunshoes.org.uk/]cheap Nike Free Run[/url] [url=http://www.michaelkorsbagsukonline.co.uk/]Michael Kors bags UK[/url] [url=http://www.kobe-lebronshoes.com/]Kevin Durant shoes[/url] [url=http://www.rboutletsale-us.com/]Ray Ban sunglasses sale[/url] [url=http://www.lebron-jamesshoes.us/]http://www.lebron-jamesshoes.us/[/url] [url=http://www.airmax90sale-uk.co.uk/producttags.html]http://www.airmax90sale-uk.co.uk/producttags.html[/url] [url=http://www.mulberryoutletyork2014.co.uk/]Mulberry outlet online[/url] [url=http://www.mulberryoutletyork2014.co.uk/producttags.html]http://www.mulberryoutletyork2014.co.uk/producttags.html[/url] [url=http://www.beatsbydreonlineuk.org.uk/]Beats By Dre solo hd[/url] [url=http://www.karenmillensoutletuk.co.uk/]Karen Millen outlet[/url] [url=http://www.salomonukonline.co.uk/]http://www.salomonukonline.co.uk/[/url] [url=http://www.salomonukonline.co.uk/]Salomon running shoes[/url] [url=http://www.karenmillensoutletuk.co.uk/]Karen Millen outlet online[/url] [url=http://www.cheaprunshoes.org.uk/]cheap Nike Blazers[/url] [url=http://www.lebron-jamesshoes.us/producttags.html]http://www.lebron-jamesshoes.us/producttags.html[/url] [url=http://www.beatsbydreonlineuk.org.uk/]Beats By Dre studio[/url] [url=http://www.cheapnikeairmax2014.us/]Nike Air Max 2014[/url] [url=http://www.michaelkorshandbagsoutlet2014.co.uk/]http://www.michaelkorshandbagsoutlet2014.co.uk/[/url] [url=http://www.michaelkorshandbagsoutlet2014.co.uk/]Michael Kors outlet[/url] [url=http://www.beatsbydreonlineuk.org.uk/]http://www.beatsbydreonlineuk.org.uk/[/url] [url=http://www.fitflopsonlinesale.com/]Fitflop sale[/url] [url=http://www.tomsshoes-outletonline.com/]Toms outlet[/url] [url=http://www.michaelkorshandbagsoutlet2014.co.uk/]Michael Kors handbags[/url] [url=http://www.runshoessale.org.uk/]Nike Free Run[/url] [url=http://www.rboutletsale-us.com/]Ray Ban outlet[/url] [url=http://www.rboutletsale-us.com/]Ray Ban[/url] Nike Roshe Run

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 10 Septembrie 2014
Stire din Cultură-Educație : Bucurie mare pentru profesori
Pagina a fost generata in 0.528 secunde