Galeria "Constantza", un nou spațiu destinat artei

1492
Universul expozițional al urbei noastre se îmbogățește, fapt demonstrat de inaugurarea unei noi galerii de artă situată pe General Manu nr.13 (colț cu strada Cuza Vodă). Este vorba despre galeria "Constantza", aflată în proprietatea lui Narcis Gaidargiu și a lui Marius Fugaru, ce reunește lucrările a 25 de artiști pro-fesioniști, majoritatea dintre ei fiind membri ai Uniunii Artiștilor Plastici.
Sub semnătura arhitectului Vladimir Hagiu, clădirea este proiectată pe două niveluri și concentrează lucrări aparținând artiștilor Eduard Andrei, Ciprian Ariciu, Anamaria Baciu, Angela Bocu, Alexandra Călin, Gheorghe Caruțiu, Daniela Țurcanu-Caruțiu, Gheorghe Constantin, Gelu Costea, Anca Deaconu, Mircea Enache, Gheorghe Fărcașiu, Vasile Filip, Gheorghe Firică, Gabriela Gheorghe, Petre Grăjdeanu, Constantin Grigoruță, Alfred Ipser, Alexandru Isopescu, Petre Manea, Nicolae Mira, Sandu Nestorescu, Constantin Papadopol, Mariana Samoilă și Eusebio Spînu.
Pe parcurs, vor avea loc expoziții tematice și de autori, lansări de carte și de albume și multe alte manifestări artistice. Pe lângă ideea de expunere artistică, este luată în considerație și nevoia de a gusta arta în spațiul privat, astfel că cei interesați de artă pot achiziționa lucrări de pictură, sculptură și ceramică pentru a-și decora interioarele caselor: "Pe lângă expozițiile permanente, se vor prezenta produse de artă care sunt gândite și regândite altfel, pentru că la Constanța lumea simte nevoia să viețuiască lângă un obiect de artă", a spus criticul de artă Alice Dinculescu, gazda evenimentului.
Galeria este deschisă publicului în fiecare zi, între orele 10 și 19, cu o pauză în intervalul 13 -14.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7217 secunde