"Gâlcevile din Chioggia" și "Paliativ", la Teatrul de Stat Constanța

234

Articole de la același autor

Teatrul de Stat Constanța (TSC) nu și-a uitat spectatorii nici în acest week-end, actorii pregătindu-le două piese mai mult decât interesante. Astfel, sâmbătă, 9 martie, de la ora 19.00, publicul va putea urmări "Paliativ", o piesă din dramaturgia contemporană românească, nerecomandată minorilor. Tânărul dramaturg Radu Popescu aduce pe scenă spitalul, o lume pe care o cunoaște din interior, pentru că el însuși a fost medic chirurg înainte de a se dedica teatrului.


Așa cum era de așteptat, aproape toate personajele sunt doctori, oameni ca noi, care, printre multele operații efectuate pe trupurile altora, au suferit și ei deformări ale creierelor și sufletelor. Ca urmare, unii privesc oamenii de pe masa de operație ca pe niște obiecte, părându-li-se normală și salutară percepția. În alții, în schimb, puterea de viață și de moarte asupra oamenilor a declanșat nebunia de a se crede Dumnezei. Ei modelează sistemul după chipul și asemănarea lor și îl fac să funcționeze mai departe, neclintit în fața oricărei tragedii. Ei reprezintă modelele de succes și lecturile obligatorii pentru generațiile următoare, făcând din ideea de schimbare un ideal și o utopie. 


Distribuția este formată din Alina Manțu, Cosmina Soare și Ana Maria Ștefan, femei care sunt diferite și complexe - de la adolescenta care îmbină, stupefiant, spiritul de sacrificiu, frivolitatea, naivitatea și imoralitatea, până la femeia matură care balansează între compromis și idealuri și cea care ascunde o suferință adâncă din dragoste, sub o indiferență sarcastică. 
Regia este semnată de Cristian Gheorghe, iar scenografia, de Lăcrămioara Dumitrașcu. Bărbații din distribuție sunt Adrian Dumitrescu, Andrei Cantaragiu, Răzvan Baciu și Cosmin Mihale. 


Duminică, 10 martie, tot de la ora 19.00, puteți lua parte la "Gâlcevile din Chioggia", o poveste, plină de veselie și culoare, a conflictelor izbucnite din dragoste, între două grupuri de pescari din micul orașel Chioggia, aflat la țărmul Adriaticei, în laguna venețiană. 


Celebra piesă a lui Carlo Goldoni poartă semnătura regizorală a Danei Dumitrescu, iar în distribuție sunt Andu Axente, Laura Iordan Adrian, Ana Maria Ștefan, Andrei Cantaragiu, Marian Adochiței, Adrian Dumitrescu, Luiza Martinescu, Georgiana Mazilescu, Florina Stănculeț, Florentin Roman, Cosmin Mihale, Cristina Oprean și Remus Archip. Coregrafia îi aparține Stelei Cocârlea, scenografia, Lăcrămioarei Dumitrașcu, iar muzica lui Adrian Alexandru.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1043 secunde