Gala HOP, "majorat" la Costinești. Nume "grel" în juriu

242
Gala HOP,

Articole de la același autor

Gala Tânărului Actor - HOP, program permanent al UNITER și singular în peisajul festivalier autohton, care are ca scop promo-varea și lansarea tinerilor absolvenți din învățământul superior artistic, se va desfășura, și anul acesta, la Costinești, în perioada 1-8 septembrie. 


Pentru a treia oară, consecutiv, directorul artistic al evenimentului este regizorul Radu Afrim. 


Anul acesta, cei 27 de tineri concurenți aspiranți la titlul de "Cel mai bun tânăr actor" vor fi priviți și notați de actorul, muzicianul și compozitorul Tudor Chirilă, regizorul și scenaristul Radu Jude, actrița și directorul Teatrului Evreiesc de Stat Maia Morgenstern, scenografa Iuliana Vîlsan și cântă-reața și profesoara de jazz Luiza Zan. 


Puțin mai e până la împlinirea a douăzeci de ani de Gală HOP. Cu toate acestea, Gala Tânărului Actor a devenit, cel puțin pentru nenumăratele generații de actori care i-au călcat cu încredere pragul, un fenomen. Asta înseamnă că a surprins prin raritate și noutate. Astfel, la majorat - 18 ediții - gala capătă echilibrul artistic între rigoarea și standardele artistice profesioniste ale regretatului Cornel Todea și noutatea abordării, extravaganța actului artistic propusă de Radu Afrim.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4207 secunde