Gală aniversară la Teatrul de Stat

195
Gală aniversară la Teatrul de Stat - galaaniversara-1480091239.jpg

Articole recomandate

Anul 2016 nu putea trece fără ca Teatrul de Stat Constanța, o instituție de cultură tot mai iubită de public, să marcheze festiv împlinirea a 65 de ani de la înființare. În anul 1951 se juca prima premieră, "O scrisoare pierdută" de I. L. Caragiale, la sala Elpis, singura din oraș pe atunci. 


În continuarea seriei de spectacole oferite gratuit publicului constănțean, sâmbătă, 26 noiembrie, de la ora 18, se va juca "Șobolanul rege", piesa celui mai jucat romancier român contemporan, Matei Vișniec.


Gala aniversară de duminică, 27 noiembrie, va debuta la ora 17, în tonalitățile Fanfarei regiei de apă a județului, urmată de momentul dezvelirii bustului celui care a pus piatra de temelie a teatrului și a donat această clădire, constănțeanul de origine greacă Demostene Tranulis. 


În continuare, criticul de artă Doina Păuleanu va prezenta expoziția din foaierul teatrului, realizată pentru această ocazie de Filiala Constanța a Uniunii Artiștilor Plastici din România, în par-teneriat cu acest teatru. Expoziția celor 17 pictori a putut fi admirată, începând din 23 noiembrie, de toți constănțenii care au luat cu asalt spectacolele oferite gratuit.


Proiecții ale unor imagini din spectacole trecute, rememorări, declarații de iubire, declarații de recunoștință ale actorilor, regizorilor, dramaturgilor, compozitorilor, coregrafilor, dirijorilor, scenografilor, directorilor vor fi întrerupte doar de mo-mentele artistice susținute de Corneliu Stroe & Blue Jazz Band, trupa de jazz având în componență: cunoscutul baterist Corneliu Stroe, el însuși vechi colaborator al TSC, Raluca Stoica- voce, Roxana Stroe - chitară,voce, Cătălin Răsvan – chitară bass, Lucian Săuleanu - saxofon și Constanța Brass Band, grup format din muzicieni ai Operei din Constanța.


Balkanamera, trupa ce îi are în com-ponență, alături de Corneliu Stroe, pe fiica sa, Roxana Stroe, pe Cătălin Răsvan și Mircea Cazan, îl va avea ca invitat pe Lucian Săuleanu, iar Roxana Stroe va cânta în duet cu Raluca Stoica.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4284 secunde