Gabriela Bucovală a preluat hățurile ISJ Constanța. Ce priorități are noul "general"

Luni, 24 August 2015, 19:58
4710
Începând de ieri, o dată cu înmânarea ordinului de ministru, prof. Gabriela Zoia Bucovală este noul inspector general, în locul conf. univ. dr. Răducu Popescu.

La finalul celor trei ani de mandat ca inspector general, conf. univ. dr. Răducu Popescu nu și-a dorit să facă un bilanț al activității sale, cel puțin nu în sala Prefecturii Con-stanța, în schimb a dorit să mul-țumească tuturor celor care au muncit alături de el. Întrebat care a fost cel mai dificil moment al mandatului său, a răspuns că fiecare sesiune de examene naționale, fiecare debut de an școlar, de mișcare a personalului… "Dar toate au fost depășite datorită seriozității și implicării echipei. Cei care n-au reușit să țină pasul s-au pierdut de grup, și nu a fost alegerea nimănui. Ei au fost cei care nu și-au ales să muncească alături de toți ceilalți, din acest motiv s-au mai pierdut fie inspectori, fie directori", adăugând că încă se implică în activitatea inspectoratului. După care se va întoarce la catedra de la Universitatea "Ovidius", unde este titular de 21 de ani la Facultatea de Educație Fizică și Sport.

Care sunt prioritățile noului "general"

Prof. Gabriela Zoia Bucovală are o vechime în învățământul preuniversitar de 27 de ani, este titular al Liceului Teoretic "Traian", catedra de matematică, și de peste șapte ani se află în organigrama ISJ Con-stanța.

Își dorește în primul rând să păstreze spiritul de echipă care caracterizează inspectoratul școlar, dar și să continue proiectele începute. "Cea de-a doua prioritate este de a asigura învățământului constănțean principiile ferme de calitate și eficiență și mai ales deschiderea către beneficiarii direcți și indirecți, către comunitate. Considerăm că putem avea un învățământ de calitate numai dacă oferta educațională este adaptată nevoilor reale ale comunității din care fac parte elevii, nevoilor reale ale pieței muncii", a dorit să menționeze inspectorul general Bucovală, punctând faptul că va acorda o atenție sporită învățământului profesional și tehnic, care a avut de suferit în urma desființării școlilor profesionale.

Drept apreciere a activității, fostul inspector general Răducu Popescu a primit de la prof. Gabriela Zoia Bucovală un tablou ce ilustrează pașii cei mai importanți ai celor trei ani de mandat.

De asemenea, prefectul Ion Constantin i-a urat noului inspector șco-lar general un mandat de succes, menționând că există "anumite obiective pe care trebuie să le atingem, sociale, pe care împreună cu Inspectoratul, Prefectura și alte autorități vrem să le desfășurăm pentru binele copiilor".

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2693 secunde