Funcționari guvernamentali din Turcia, perfecționați la Universitatea "Andrei Șaguna"

214

Articole recomandate

Începând din decembrie 2015 și până la sfârșitul lunii martie, funcționari ai Ministerului Alimentației, Agriculturii și Creșterii Animalelor din Ankara participă la cursuri de perfecționare profesională în țări ale Uniunii Europene.

În acest context, Universitatea "Andrei Șaguna" din Constanța este, timp de trei luni, gazda primei serii de specialiști din cadrul Ministerului din Ankara sosiți pentru perfecționare în România.

Scopul inițiativei Guvernului turc este instruirea personalului asupra politicilor și practicilor Uniunii Europene în domeniul securității alimentare, în cadrul demersurilor necesare integrării europene. Grupul de specialiști este format din inspectori, supervizori ai sistemului de management al calității și ingineri. Oaspeții, deveniți pentru un semestru studenți ai Universității "Andrei Șaguna", au participat la cursuri de management strategic, standarde europene de calitate în siguranța alimentară și modalități de atingere a normelor impuse de Uniunea Europeană țărilor membre. Cursurile au fost prezentate de cadre didactice ale Universității "Andrei Șaguna" din cadrul facultăților de Științe Economice - specializarea Management, Psihologie, Drept și Științe Administrative și Științele Comunicării și Științe Politice.

Partea aplicativă a planului educațional a inclus vizite de documentare la instituții reprezentative și de importanță strategică pentru aria de activitate a cursanților și anume: Direcția pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Constanța, Laboratorul de Cercetare a Calității Vinului din cadrul Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație - Murfatlar, Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare Marină "Grigore Antipa", Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, Agenția pentru Protecția Mediului Constanța, Oficiul Județean pentru Protecția Consumatorului, Avicola Lumina, Fabrica de Mezeluri Gepeto, Regia Autonomă Județeană de Apă (R.A.J.A.), Fabrica de Pâine și Dobrogea-Biscuit din cadrul Dobrogea Grup și Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

În cadrul pregătirii desfășurate la Universitatea "Andrei Șaguna" a avut loc o întâlnire între specialiștii din Ankara, cadrele didactice ale universității și experți ai Institutului Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare din București.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.17 secunde