Fotografii români au descoperit o nouă specie de diavol de mare

186
Fotografii români au descoperit o nouă specie de diavol de mare - fotografi-1433860832.jpg
Doi fotografi români care au participat la un proiect internațional de fotografie subacvatică, Alin Miu și Andrei Surugiu, au descoperit o nouă specie de diavol de mare, ce va fi înregistrată în baza de date a Pacific Manta Research Group cu numele de "Inkheart", informează Ambasada Mexicului în România. Aceasta a fost marea descoperire a expediției "Socorro 2015" realizată în insula cu același nume din Mexic (Oceanul Pacific) de Asociația de Fotografie de Mediu și Ecologie (WEPA) în perioada 19 martie—3 aprilie 2015, potrivit Agerpres. Este pentru prima dată când fotografi români participă la un astfel de proiect.
Proiectul expediției cuprinde 28 de fotografii ce surprind recife de corali unice în lume și diferite specii de diavoli de mare dintre care: Island (dispărut din 1994), Fourteen (văzut doar de 10 ori în aceleași locații din San Benedicto), Barefoot (un exemplar nou identificat) și Flyer.


Proiectul organizației Wildlife Ecology Photography Association (WEPA) va putea fi văzut la Muzeul "Grigore Antipa" în cadrul expoziției "Întâlniri remarcabile — Diavolii de mare din Socorro", eveniment realizat cu sprijinul Ambasadei Mexicului în România.
Cele 28 de tablouri având drept temă fotografiile făcute în timpul expediției vor rămâne expuse în sala dedicată etnografiei mondiale și anatomiei omului din cadrul circuitului expoziției permanente a Muzeului Antipa până la data de 12 iulie.


Vernisajul va avea loc joi, 11 iunie 2015, de la ora 18:30, în holul principal al Muzeului în prezența Excelenței Sale, Agustin Gutierrez Canet, Ambasadorul Mexicului în România, a dr. Luis Ovidiu Popa, directorului Muzeului și a Claudiei Milea, fondatoarea WEPA. 


Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0076 secunde