Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, invitat la Dezbaterile Șaguniste

213

Articole recomandate

Astăzi, începând cu ora 14, în Aula Magna, seria manifestărilor debutează prin Conferința-dezbatere "Constituția României - repere istorice și realitate europeană", în cadrul căreia, pornind de la principalele repere ale evoluției is-torice a ideilor de Constituție și constituționalitate, prof. univ. dr. Mihai Răzvan Ungureanu, prof. univ. dr. Victor Babiuc, prof. univ. dr. Ioan Vida și prof. univ. dr. Florin Bucur Vasilescu, vor aduce în discuție aspecte juridice ale revizuirii Constituției. Variantele de modificare aflate deja în dezbatere publică vor fi analizate prin prisma valorilor europene și raportarea la Constituțiile statelor membre UE.

Universitatea "Andrei Șaguna" din Constanța lansează ciclul de Dezbateri Academice Șaguniste, având ca scop promovarea în spațiul public a unor expertize naționale și internaționale care urmăresc identificarea soluțiilor realiste pentru problemele actuale ale României.

Dezbaterile șaguniste vor aduce în atenția publicului, prin personalitățile invitate, teme decise prin raportarea la prioritățile naționale și internaționale și care au ca susținere academică, rezultatele cercetării științifice realizate de Centrul de Cercetare al Universității, în colaborare cu Academia Oamenilor de Știință și de Centrul de Studii și Anchete Socio-Umane "Andrei Șaguna".

La eveniment sunt invitați parlamentari constănțeni, reprezentanți ai admi-nistrației publice locale și centrale, lideri ai partidelor politice, juriști, membrii comunității academice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 29 Noiembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Balul Bobocilor șaguniști
Pagina a fost generata in 0.9092 secunde