€ 4.7627
£ 5.4233
$ 4.2726

Mai multe ştiri online:

Finlanda, sărbătorită de Școala „Gheorghe Țițeica”

Ştire online publicată Vineri, 10 Mai 2019. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” a desfășurat, zilele trecute, o serie de activități, prin care a omagiat Finlanda, țara care a fost aleasă pentru a marca Ziua Europei. Potrivit consilierului de imagine al unității, elevii din clasele mici au colorat steaguri ale Finlandei și imagini având în prim-plan personajele Moomin, create în 1945 de Tove Jansson și devenite celebre în toată lumea. De asemenea, li s-au prezentat cărțile autoarei finlandeze și au fost invitați la lectură.
 
La rândul lor, elevii claselor gimnaziale, pasionați de istorie, au participat la o masă rotundă în care copiii au aflat o mulțime de informații despre trecutul Finlandei, câștigarea independenței în anul 1917, dar și participarea la cel de-Al Doilea Război Mondial. 


Apoi, cei interesați de un stil de viață sănătos au aflat principiile de bază ale finlandezilor referitoare la această temă. În plus, profesorilor interesați să cunoască mai bine sistemul de educație finlandez li s-au pus la dispoziție materiale de care școala dispune din proiectele „Erasmus” derulate în anii trecuți, în care Finlanda a fost parteneră alături de România, reprezentată de Școala „Gheorghe Țițeica”. 


În plus, pe tot parcursul zilei, elevii au ascultat muzică clasică finlandeză compusă de Johan Julius Christian Sibelius, imnul țării omagiate și muzică modernă. De asemenea, școala s-a bucurat de vizita unei delegații mixte, reprezentată de subprefectul Constanței, Ali Șenol, și de mai mulți inspectori școlari. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7838 secunde