Final de proiect la Școala "Adrian Rădulescu" din Murfatlar

315
Final de proiect la Școala

Articole de la același autor

Școala gimnazială "Adrian V. Rădulescu" din Murfatlar a găzduit conferința finală a Proiectului de grant "Și NOI suntem viitorul!", din cadrul Proiectului "Parteneriat pentru educație! Granturi pentru școli aflate în dificultate!", oferit de Centrul Educația 2000+, finanțat de Fundația Soros România, prin programul Fondul de Urgență. Obiectivul principal al programului de granturi a fost îmbunătățirea accesului elevilor din medii sociale defavorizate la un învățământ de calitate prin implementarea proiectelor de scurtă durată la nivelul școlilor în care aceștia își desfășoară activitatea. 

Beneficiarii direcți ai proiectului, cei 35 de elevi proveniți din familii cu venit minim garantat, au participat timp de opt luni la activități extracurriculare, precum Noi și natura, Club de voluntariat, vizite la Muzeul "Grigore Antipa" din București, Muzeul "Delta Dunării" din Tulcea, Atelier de creație. Lunar, au avut loc activități în cadrul Clubului de lectură, dar și în cadrul Clubului de dezbatere "Rolul meu în comunitate". 

În luna aprilie, a fost organizată o campanie de strângere de fonduri, ce a constat într-o expoziție cu vânzare a produselor realizate pe tot parcursul proiectului în cadrul atelierului de creație. Proiectul s-a încheiat în luna octombrie cu o altă campanie în care au fost valorificate rezultatele proiectului. S-a înființat ansamblul folcloric mixt "Junii Murfatlarului", ansamblu care a susținut un program cu ocazia Zilelor Școlii și care a participat și la Zilele Murfatlarului în luna septembrie. Ansamblul a obținut premiul I în luna mai la Festivalul de folclor din Băicoi, județul Prahova. Toate activitățile s-au derulat cu ajutorul grantului în valoare de 15.000 lei. 

"Acest proiect a venit în sprijinul activității școlare, pentru a stimula dezvoltarea cognitivă, spirituală, interpersonală și socială. Împreună, copiii, profesorii și părinții au putut face din școală un loc plăcut pentru toți cei implicați în procesul educativ, un mediu bazat pe încredere, comunicare, respect și flexibilitate", a precizat coordonatorul proiectului, profesor Anamaria Burada.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 12 Noiembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Cea mai frumoasă seară pariziană
Pagina a fost generata in 1.4796 secunde