Filmul românesc, la loc de cinste. Cinefilii, invitați la "Festivalul Producătorilor de Film Independenți"

Miercuri, 09 August 2017
167
Vara acestui an este extrem de bogată în proiecte culturale, pentru toate gusturile. În șirul evenimentelor, mult așteptate de cinefili, se înscrie și a XII-a ediție a "Festivalului Producătorilor de Film Independenți" - Indie, desfășurată în perioada 25 - 28 august, la Mangalia. În cadrul festivalului, producătorii de film independenți se întrec în măiestrie, iar filmul românesc este pus la loc de cinste.

Festivalul include evenimente nenumărate și proiecții de cinema pe placul publicului iubitor de film și, nu în ultimul rând, evenimente de relaxare, muzicale și surprize pentru cei mici.

Încă de la prima ediție, din 2006, Festivalul Internațional al Producătorilor de Film Independenți (IPIFF) a urmărit promovarea filmului românesc și a identității și personalității producătorului de film.

La început, IPIFF a fost organizat în Constanța, Mamaia, iar apoi în București. Începând cu ediția din 2013, care a avut loc la Alba Iulia, apoi la Târgu Jiu, festivalul și-a propus să se transforme într-un eveniment cultural itinerant, să devină promotorul și susținătorul producțiilor INDIE, a producătorilor de film cu adevărat independenți.

Festivalul IPIFF pune un accent deosebit pe producția de film "INDIE", film sută la sută independent, realizat cu mijloace proprii și cu multă, multă, prietenie.

"Pentru această ediție, a XII-a, de la Mangalia, dorim ca Festivalul să aibă o alură estivală cu filme și evenimente care să atragă publicul, văduvit de faptul că în oraș nu există un cinematograf și nici alte spații pentru spectacole în afară de Casa de Cultură a orașului", au declarat reprezentanții Primăriei Mangalia.

Animații și spectacole de teatru pentru copii

Pe lângă filmele aflate în competiție (filme de lung și scurt metraj de ficțiune și documentare), spectatorii vor avea ocazia să urmărească o mini retrospectivă a filmelor de succes premiate la IPIFF în ultimii doi ani ("Două lozuri" și "București Non Stop"), o seară de Stand-Up Comedy - Cristian Dumitru și una de Tango - Kari Tibor (muzică, dans și film). Ultima seară a festivalului va fi onorată de prezența îndrăgitului cântăreț de muzică populară Nicolae Furdui Iancu care va concerta alături de Mariana Deac în acompaniamentul formației "Crai Nou". Nici copiii aflați în ultimele zile de vacanța nu vor fi uitați. Vor avea loc matinee pentru copii cu filme de animație celebre ("Cars", "Strada speranței"" Ballerina") și spectacole de Teatru Interactiv ("Aladin", "Mica Sirenă", "Peter Pan").

Organizatorii evenimentului sunt: Uniunea Producătorilor de film și Audiovizual din România (UPFAR-ARGOA), în parteneriat cu Primăria Mangalia, prin Direcția de Cultură și Sport.

Pagina a fost generata in 0.2804 secunde